Blommelagkage

Blommelagkage med valnødde biscuitbund, en helt igennem lækker og smuk kage. Den passer perfekt til fødselsdagen, festdage eller en hyggestund med familie eller venner.

Når blommerne vælter ned fra træerne i løbet af efteråret kaster Ditte Julie sig straks over dem og bager skønne blommekager. Denne blommelagkage er bagt på Valsemøllen Kage Hvedemel der gør dine kager mere luftige pga. det lave glutenindhold. Du kan læse mere om Kage Hvedemel og hvordan du bager med det her.

Se opskrift
blommelagkage

Køkkentid
2 t.

Ventetid
3-4 t. minimum


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Blommelagkage: 4 ud af 5 baseret på 10 anmeldelser

Opskrift

10-12 personer

Valnødde Biscuitbund
190 g æggehvider
100 g lyst rørsukker
100 g valnødder
110 g lyst rørsukker
30 g Valsemøllen Kage Hvedemel

Blommekompot og blommemousse
600 g blommer (vægt uden sten)
1 vaniljestang
200 g lyst rørsukker
3 blade husblas
3 dl piskefløde

I øvrigt
15 g hvid chokolade (chokoladepinde)
Rød skovsyre

Brugt i opskriften

Sådan gør du

Valnødde biscuitbund 

  1. Pisk æggehviderne og 100 g rørsukker til en sej marengs.
  2. Blend valnødderne til mel i en minihakker og vend det sammen med de øvrige 110 g rørsukker og kage hvedemel.
  3. Vend det hele sammen med marengsen.
  4. Smør dejen ud på en bageplade beklædt med bagepapir.
  5. Bag bunden ved 200°C (varmluft 180°C) i ca. 20 minutter.
  6. Lad den køle af.

Blommekompot og blommemousse 

  1. Fjern stene fra blommerne og skær dem ud i mindre stykker.
  2. Flæk vaniljestangen på den lange led, skrab nænsomt kornene ud og mas kornene sammen med en smule af rørsukkeret. Gem den tomme vaniljestang.
  3. Kom blommer, den tomme vaniljestang, vaniljesukker og sukker op i en gryde. Bring det i kog og lad det simre i 10 minutter under låg og herefter 5-10 minutter uden låg.
  4. Sig blommestykkerne fra, så du har blommekompot og blommesaft hver for sig.
  5. Kom blommesaft tilbage i gryden og hold det lunt.
  6. Udblød husblas i koldt vand i 10 minutter.
  7. Fisk vaniljestangen op af blommekompotten og stil kompotten til side.
  8. Rør den udblødte husblas i den lune blommesaft og lad det svale, imens fløden piskes til en let flødeskum.
  9. Vend herefter fløden i blommesaften, så det bliver til blommemousse.

I øvrigt

  1. Temperer den hvide chokolade og smør den ud på et stykke kageplast (ca. 15 cm langt) og træk i chokoladen med en kagespartel med riller.
  2. Læg den på køl til chokoladen har sat sig.

Samling af din blommelagkage 

  1. Udstik to bunde (ca. 18 cm i diameter) af selve bunden.
  2. Placer en bund på et fad og kom en kagering og kageplast omkring bunden (se billeder nedenfor).
  3. Smør halvdelen af blommekompotten ud på bunden og hæld herefter halvdelen af moussen herover.
  4. Smør den anden halvdelen af kompotten på den anden bund og placer forsigtigt over moussen.
  5. Hæld afslutningsvis resten af moussen over bunde og glat overfladen. Stil kagen på køl i mindst 3-4 timer eller gerne natten over.
  6. Befri kagen fra kagering og kageplast. Dekorer kagen med chokoladestave og skovsyre.

blommelagkageblommelagkageblommelagkageblommelagkage

 

+

Vind en Casper Sobczyk Airfryer samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger 

til en samlet værdi af 3.000 kr.

Nu har du chancen for at hoppe med på trenden, og blive mester i at bage med Airfryer. Du kan nemlig vinde Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 3.000 kr.

Bag nemt med Airfryer

Selv i en travl hverdag er der intet som duften af hjemmebag, der hurtigt og nemt spreder sig i køkkenet. Med Valsemøllen bageblandinger kan du opleve magien ved at bage – med Airfryer. Uanset om det er til en spontan brunch, en hyggelig eftermiddag med børnene, eller bare fordi, er vores bageblandinger lige til at bage, når du har lyst.

Besøg vores Bageskole og få inspiration, opskrifter og en nem guide til at mestre Airfryer-bagning.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser

Der trækkes to vindere. Den første vinder af konkurrencen trækkes den 31. oktober 2024, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Den sidste vinder af konkurrencen trækkes 30. juni 2025. Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge videren. Præmien er en Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 3.000 kr. ( Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W (899 kt.)  + Valsemøllen produkter (2100 kr. fordelt over fire forsendelser)). Hverken airfryer eller Valsemøllen produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt Valsemøllens nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 17. juni 2024 til og med mandag d. 30. juni 2025.