Sådan gør du
Blondie
- Kom smør og hvid chokolade i en tykbundet gryde. Sigt herefter kernerne fra passionsfrugten, og kom det op i gryden sammen med smør og chokolade og lad det smelte ved middel varme.
- Pisk æg og sukker lyst og luftigt. Vend forsigtigt smørblandingen i æggesnapsen og sigt derefter mel og salt i. Vend det forsigtigt sammen.
- Hak pistacienødder til fint mel og vend det i dejen.
- Hæld dejen op i en form (22 cm i diameter) beklædt med bagepapir i bunden og bag bunden ved 180°C varmluft i ca. 30 min. Lad bunden køle helt af.
- Skær bunden til ud i den form, du ønsker de skal være. I opskriften har vi skåret dem ud i stave af 4 x 11 cm.
Passionsfrugt ganache
- Halvér passionsfrugterne og skrab kødet og saften ud. Kom passionsfrugtkødet, vanilje og sukker op i en gryde og bring i kog.
- Tag gryden af varmen og sigt derefter kernerne fra, så der alene er passionsfrugtsaft tilbage. Der skal være ca. 1 dl saft.
- Kom fløden i en gryde og varm op til under kogepunktet.
- Hæld den varme fløde over chokoladen og rør rundt til chokoladen er smeltet. Vend herefter passionsfrugtsaften i chokoladeblandingen.
- Kom 3-4 spsk passionsfrugt ganache i dine forme, pres bundene i og glad overfladen ud. Sæt dem på køl, og lad ganachen sætte sig. Kagerne kan holde sig i op til 3 måneder i køleskabet, og de er derfor nemme at forberede i god tid.
- Har du ikke nogle forme, kan du hælde ganachen i en sprøjtepose og lade den sætte sig. Derefter kan du sprøjte små toppe ud som pynt på bundene. Dette skal helst gøres på dagen de skal serveres.
Chokolade snirkler
- Temperer chokoladen. Klip et stykke kageplast, og hæld chokolade ud på et stykke kageplast.
- Træk en kagespatel med riller gennem chokoladen og drys med bladguld, og lad chokoladen sætte sig en smule. Tvist herefter chokoladebåndet i hver sin ende af kageplasten, så det danner snirkler.
- Pynt kagerne med chokoladesnirkler, citron kaviar og timian.