Sådan gør du
- Varm ovnen op til ca. 200-250°C.
- Findel smørret i melet.
- Lun juicen til fingervarmt og rør gæren og honningen ud i den lune juice.
- Bland det sammen arbejd dejen sammen på et melet bord.
- Form 24 lige store boller, som sættes til hævning på en smurt bageplade.
- De skal hæve ca. 1/2 time, inden de pensles med æg og evt. drysses med hakkede mandler.
- Bages i 8-15 min. ved 200°C.
Opskrift indsendt af Malene Grove
Denne opskrift stammer helt tilbage fra min gymnasietid, hvor jeg fandt den i et blad i 2.G i 1985. Og jeg bagte dem ofte i årene derefter. Opskriften der er lidt af på billedet, er fra min koge/bagebog som jeg tog med mig til Bruxelles i 1986 som au pair. Deri havde jeg skrevet mine yndlings opskrifter på forskellige ting, som jeg også mente de skulle smage i Belgien.
Bollerne er blevet bagt utrolig mange gange de sidste 30 år. Både hos mig, men også familie og venner har fået opskriften og brugt den flittigt.