Bradepandepizza

Bag et lækkert foccacia eller madbrød som bradepandepizza, og top med din absolut yndlingsfyld. Prøv opskriften fra Gorm Wisweh, der i samarbejde med Børns Vilkår har udviklet denne opskrift på bradepandepizza i forbindelse med Bag for BørneTelefonen.

Det gode ved et stort madbrød eller bradepandepizza er, at du kan toppe det med lige netop det, du ønsker på din pizza. Det kan være alt fra oliven, skiver af salami, fetaost, tern af squash eller tynde skiver kartofler. Valget er helt op til dig.

Find flere inspirerende opskrifter udviklet i samarbejde med Bag for BørneTelefonen her, hvor du også kan bage Gorm Wiswehs squashmuffins.

 

Se opskrift

Køkkentid
20 min.

Ventetid
1 time


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Opskrift

1 stk.

Foccaciadej
13 dl Valsemøllen Øko Dansk Stenformalet Hvedemel
7 dl Valsemøllen Dansk Ølandshvedemel
50 g gær
6 dl lunt vand
1 spsk. sukker
1 dl olivenolie

Hjemmelavet tomatsovs
1 dåse flåede tomater
1 fed hvidløg
1/2 rødløg
1 tsk. tørret basilikum, timian og oregano
1/2 dl olivenolie
Salt og Peber

Fyld
3 dl tomatsovs
rosmarin
2 friske mozzarellaer eller 200-300 g anden ost
Dit yndlingsfyld

 

Sådan gør du

Foccaciadej

  1. Smuldr gæren i en stor skål, og opløs gæren i det lune vand.
  2. Tilsæt sukker, olie og den grove mel først, og rør godt rundt i 1-2 min.
  3. Rør derefter hvedemelet i 2 dl ad gangen, og tilsæt kun mere, når det første er rørt grundigt ud i dejen. Hvis dejen begynder at blive for hård, er det tid til at rulle dejen ud på bordet og ælte med hænderne.
  4. Hæld dejen ud på et bord med de sidste 2-3 dl mel, der er tilbage.
  5. Dæk den lidt våde dej med 1 dl af det mel, der mangler at komme i dejen, og begynd at ælte det hele sammen med dine hænder.
  6. Tilsæt det sidste mel, lidt efter lidt. Hvis dejen er meget våd, når du har brugt alt melet, kan du tilsætte lidt mere mel.
  7. Dejen er færdigæltet, når den er blød og smidig og ikke klistrer til dine fingre mere.
  8. Lad dejen hæve under et vistestykke i ca. 30 min.
  9. Tænd ovnen på 225°C, og forbered tomatsovsen mens dejen hæver færdig.
  10. Læg et stykke bagepapir i bradepanden, og smør bradepanden med 1/2 dl olivenolie.
  11. Hæld dejen ud på bradepanden, og tryk dejen, så den fylder næsten hele bagepapiret.
  12. Tryk dybe huller med fingrene i dejen med en afstand på ca. 3 cm mellem hvert tryk.
  13. Forbag dejen i ovnen i 5 min, og begynd at tilføje fyldet på dejen.
  14. Fordel tomatsovs, ost og din favorit topping på dejen, og bag bradepizzaen færdig i 25 min.

Hjemmelavet tomatsovs

  1. Alle ingredienser blendes sammen og smages til med salt og peber.

Et godt tip: Lunt vand må ikke føles for varmt, når du mærker det med din finger. Det skal føles som om, det slet ikke er der, så har det nemlig samme temperatur som din finger og er det, man kalder lunt.

+

Vind en Casper Sobczyk Airfryer samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger 

til en samlet værdi af 3.000 kr.

Nu har du chancen for at hoppe med på trenden, og blive mester i at bage med Airfryer. Du kan nemlig vinde Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 3.000 kr.

Bag nemt med Airfryer

Selv i en travl hverdag er der intet som duften af hjemmebag, der hurtigt og nemt spreder sig i køkkenet. Med Valsemøllen bageblandinger kan du opleve magien ved at bage – med Airfryer. Uanset om det er til en spontan brunch, en hyggelig eftermiddag med børnene, eller bare fordi, er vores bageblandinger lige til at bage, når du har lyst.

Besøg vores Bageskole og få inspiration, opskrifter og en nem guide til at mestre Airfryer-bagning.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser

Der trækkes to vindere. Den første vinder af konkurrencen trækkes den 31. oktober 2024, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Den sidste vinder af konkurrencen trækkes 30. juni 2025. Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge videren. Præmien er en Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 3.000 kr. ( Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W (899 kt.)  + Valsemøllen produkter (2100 kr. fordelt over fire forsendelser)). Hverken airfryer eller Valsemøllen produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt Valsemøllens nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 17. juni 2024 til og med mandag d. 30. juni 2025.