Sådan gør du
Aftenen før
- Rør gær sammen med vand, og tilsæt honning, grød, kerner/frø og æblecidereddike.
- Kom halvdelen af melet ned i skålen, og rør indtil der ikke er flere klumper. Tilsæt herefter resten af melet og salt
- Rør dejen sammen til den er sammenhængende, og kom herefter et låg på, og sæt skålen på køl i 8-12 timer.
Om morgenen
- Tænd ovnen på 250°C varmluft, og placer en bageplade i midten af ovnen.
- Sæt dejen på køkkenbordet, imens ovnen varmer op.
- Når ovnen har været varm i 10 minutter, formes brødet.
- Kom lidt vand og mel på fingrene, og kom dejen ud på et bagepapir.
- Form dejen til et brød. Dejen er klistret, så tag løbende mel på fingrene.
- Hiv bagepapiret med brødet over på den varme bageplade, og placer den midt i ovnen. Kom 2 dl vand i bunden af ovnen (i bradepanden), så der dannes damp under bagningen.
- Bag brødet i 10 minutter på 250°C varmluft, og skru herefter temperaturen ned til 200°C varmluft.
- Brødet bages yderligere 30 minutter, til det er til det er gyldent og lyder hult, når du banker på det.
- Køl brødet af på en bagerist, og nyd det lunt.
Opskriften kan også laves til boller
- Form bollerne vha. 2 skeer, som du løbende dypper i vand. Kom bollerne over på et stykke bagepapir løbende.
- Hiv bagepapiret med bollerne over på den varme bageplade, og placer den midt i ovnen. Kom 2 dl vand i bunden af ovnen (i bradepanden), så der dannes damp.
- Bag bollerne i 15-18 minutter indtil de er sprøde, gyldne og lyder hule, når du banker på dem.
- Lad bollerne køle på en bagerist inden de spises lune.