Brombærsnitter

Ditte Julie har taget sin datter Karla med i køkkenet for at bage disse lækre brombærsnitter. Du får masser af tips til, hvor meget du skal forberede og hvad en på 4 år kan være med til.

Brombærsnitterne er lavet af en mørdej, og har en lækker brombærmarmelade til at give sødmen. Du kan pynte dem med lige netop den farve du gerne vil, det er kun din eller dine børns fantasi der sætter grænserne. Mørdejen er lavet på Valsemøllen Kage Hvedemel, som du kan læse meget mere om her.

Se opskrift
brombærsnitter

Køkkentid
30 min. + pynt

Ventetid
1 t. 10 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Brombærsnitter: 5 ud af 5 baseret på 6 anmeldelser

Opskrift

ca. 10 snitter

Mørdej
60 g flormelis
150 g Valsemøllen Kage Hvedemel
75 g blødt smør
2 æggeblommer

Brombærmarmelade
100 g brombær
50 g syltesukker eller alm. sukker
1 øko. citron, skal og saft

Glasur
75 g flormelis
20 g past. æggehvider
pastafarver (dem du synes)

Pynt 
Friske brombær
Chokoladekugler
Brombær/solbær støv

Brugt i opskriften

Sådan gør du

Mørdej 

  1. Kom flormelis og mel op i en stor skål, og smuldre smørret heri mellem hænderne til det ligner revet ost.
  2. Ælt æggeblommerne ned i dejen. Stop med at ælte, når dejen er glat og hænger sammen. Læg dejen i en pose og på køl i 30 minutter.
  3. Herefter rulles dejen ud – ca. 2-3 mm i tykkelsen.
  4. Udstik de forme, du ønsker.
  5. Læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir og bag dem ved 210°C (varmluft 190°C) varmluft i 8-10 minutter.
  6. Lad dem køle helt af.

Brombærmarmelade 

  1. Kom brombær, syltesukker og citronskal og citronsaft i en gryde og bring det i kog og lad det simre i ca. 10 minutter.
  2. Tag gryden af varmen og lad det svale.

Glasur 

  1. Rør flormelis og æggehvider til en sej og fast glasur. Tilsæt farve, hvis du synes.

Pynt

  1. Kom glasur på 5 af kagerne og kom brombærmarmelade på resten.
  2. Dekorer snitterne som du ønsker.

Tip: Du kan også lave brombærsnitterne på den klassiske måde, hvor de skæres ud i snitter. Se hvordan man gør, på vores opskrift på klassiske hindbærsnitter

+

Vind en Casper Sobczyk Airfryer samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger 

til en samlet værdi af 3.000 kr.

Nu har du chancen for at hoppe med på trenden, og blive mester i at bage med Airfryer. Du kan nemlig vinde Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 3.000 kr.

Bag nemt med Airfryer

Selv i en travl hverdag er der intet som duften af hjemmebag, der hurtigt og nemt spreder sig i køkkenet. Med Valsemøllen bageblandinger kan du opleve magien ved at bage – med Airfryer. Uanset om det er til en spontan brunch, en hyggelig eftermiddag med børnene, eller bare fordi, er vores bageblandinger lige til at bage, når du har lyst.

Besøg vores Bageskole og få inspiration, opskrifter og en nem guide til at mestre Airfryer-bagning.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser

Der trækkes to vindere. Den første vinder af konkurrencen trækkes den 31. oktober 2024, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Den sidste vinder af konkurrencen trækkes 30. juni 2025. Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge videren. Præmien er en Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 3.000 kr. ( Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W (899 kt.)  + Valsemøllen produkter (2100 kr. fordelt over fire forsendelser)). Hverken airfryer eller Valsemøllen produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt Valsemøllens nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 17. juni 2024 til og med mandag d. 30. juni 2025.