Sådan gør du
Mørdej
- Kom flormelis og mel op i en stor skål, og smuldre smørret heri mellem hænderne til det ligner revet ost.
- Ælt æggeblommerne ned i dejen. Stop med at ælte, når dejen er glat og hænger sammen. Læg dejen i en pose og på køl i 30 minutter.
- Herefter rulles dejen ud – ca. 2-3 mm i tykkelsen.
- Udstik de forme, du ønsker.
- Læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir og bag dem ved 210°C (varmluft 190°C) varmluft i 8-10 minutter.
- Lad dem køle helt af.
Brombærmarmelade
- Kom brombær, syltesukker og citronskal og citronsaft i en gryde og bring det i kog og lad det simre i ca. 10 minutter.
- Tag gryden af varmen og lad det svale.
Glasur
- Rør flormelis og æggehvider til en sej og fast glasur. Tilsæt farve, hvis du synes.
Pynt
- Kom glasur på 5 af kagerne og kom brombærmarmelade på resten.
- Dekorer snitterne som du ønsker.
Tip: Du kan også lave brombærsnitterne på den klassiske måde, hvor de skæres ud i snitter. Se hvordan man gør, på vores opskrift på klassiske hindbærsnitter