Sådan gør du
Fyld
- Mos bær og sukker sammen, og kog det op, så væsken reduceres.
Dej
- Smelt smørret i en gryde.
- Bland smørret i en skål med mælk, så det er håndlunt. Smuldr gæren i.
- Bland de øvrige ingredienser i, og ælt dejen godt igennem. Stil dejen til hævning i ca. 1 time.
- Rul dejen tyndt ud til en rektangel på ca. 30 x 60 cm. Smør fyldet på.
- Fold dejen på den lange led 1/3 ind over hinanden mod midten, og fold den sidste 1/3 henover.
- Skær dejen i 4 strimler. Vrid strimlerne 2 og 2, og sno dem om deres egen akse, til det bliver til en snurre.
- Fold enderne ind under snurren, og læg dem på bagepapir på en bageplade. Lad dem efterhæve i 30 minutter.
- Pensl snurrerne med æggeblomme, og bag i 12 minutter ved 220°C.
Et godt tip: Du kan selvfølgelig også bage mindre brombærsnurrer. Du skal blot folde på den korte led og skære flere strimler. Når først man får taget på at snurre sine snurrer, er det let som en leg at bage den saftige kage. Hvis du ikke kan få nok af snurrer i alle afskygninger, bør du prøve opskriften på de klassiske kanelsnurrer, den nye succes kardemommesnurren, den avancerede wienerbrødssnurre med pistacieremonce eller den salte pestosnurre.