Sådan gør du
Brownie
- Smelt smør og chokolade.
- Pisk æg og sukker lyst og skummende i ca. 10 minutter. Vend mel og kakao i.
- Tilsæt det afkølede smør til massen.
- Hæld dejen i en form med bagepapir på ca. 20 x 30 cm. Bag den i 15-20 minutter ved 175°C varmluft.
- Tag kagen ud af ovnen, og sæt den hårdt på bordet, så den falder sammen.
- Lad kagen køle af.
Saltkaramel-topping
- Kog piskefløde op med sukker og glukose ved middel varme. Lad det koge i ca. 20-40 minutter, og rør i det jævnligt.
- Når karamellen er tyk, og farven er gylden, tages den af varmen. det er vigtigt, at karamellen har en lysebrun karamelfarve, ellers bliver den ikke fast.
- Hæld karamel over den afkølede brownie, og drys med flagesalt.
- Lad den sætte sig inden servering.
Et godt tip: Hvis du er vild med syndige chokoladekager som denne brownie med saltkaramel, bør du også prøve versionen med hvid chokolade. Den hvide chokolade er mere sød, men giver samme konfektagtige kage. Prøv den hvid brownie med pistacie, eller hvad med hvid blondie med blommer? Og er du mest til mørk chokolade, bør du servere disse chokoladefondant næste gang, der kommer gæster.