Sådan gør du
- Smuldr gær i en skål. Tilsæt vand, og rør rundt, til gæren er opløst.
- Tilsæt poserne med melblanding, og ælt dejen med hænderne eller i en røremaskine i 5-10 minutter, til dejen er blank og smidig.
- Lad dejen hvile tildækket i skålen i 10 minutter.
- Hæld dejen ud på bordet, og del den i 2 lige store stykker. Form det ene stykke dej til en kugle, og rul den ud til en stor rund cirkel på ca. 22 cm i diameter (kroppen).
- Del resten af dejen i to. Rul den ene portion ud til en rund cirkel, som er mindre end den første cirkel, ca. 16 cm i diameter (hovedet).
- Del resten af dejen i 4 lige store stykker, og tril dem til runde boller (arme og ben).
- Læg bagepapir på en bageplade. Placer dejstykkerne på bagepladen som en kageperson med krop, hoved, to arme og to ben. Tryk dejen let ud med hænderne.
Remonce
- Hæld blødt smør i en skål, tilsæt remonceblandingen og vand, og rør remoncen sammen, til den er ensartet.
- Smør remoncen ud over dejen i et jævnt lag. Dæk kagepersonen med et rent og fugtigt viskestykke, og lad den hæve lunt i 30 minutter.
- Tryk herefter med fingerspidserne små fordybninger tilfældigt ned i dejen med ca. 1 cm’s afstand.
- Tænd ovnen på 230ºC ved over-/undervarme. Bag kagepersonen i ovnen i 12-15 minutter, til den er gennembagt.
- Afkøl på en rist.
Pynt
- Pisk fløden til skum, og kom den i en sprøjtepose. Pynt kagen med små flødeskumstoppe g forskelligt farverigt slik, så den får præcis det udtryk, som du kan lide.
Et godt tip: Prøv også opskriften på kanelsnegle kageperson bagt med Valsemøllen Kanelsnegle kageblanding.