Sådan gør du
Byg-selv-lagkage bunde
- Pisk æg og rørsukker til en meget luftig og tyk æggesnaps.
- Bland hvedemel, bagepulver og kartoffelmel sammen og sigt det ned i æggesnapsen.
- Fordel dejen i en stor form eller en bradepande beklædt med bagepapir.
- Bag bunden midt i ovnen ved 200°C (varmluft 180°C) i 10-12 minutter til den giver efter ved let tryk.
- Lad bunden køle af og derefter udstik 12-15 små lagkagebunde (7-8 cm i diameter).
Vaniljecreme
- Flæk vaniljestangen på den lange led, skrab nænsomt kornene ud og mas kornene sammen med en smule af rørsukkeret. Gem den tomme vaniljestang.
- Rør maizenaen ud i 2 spsk. mælk og tilsæt æggeblommer, vaniljesukker og resten af rørsukkeret til blandingen. Rør det godt sammen til det er jævnt.
- Kom resten af mælken og den tomme vaniljestang i en lille gryde og varm det op til lige under kogepunktet.
- Tilsæt æggeblandingen i en jævn stråle, mens du pisker konstant i gryden.
- Varm nu cremen op til den slår bobler og tykner godt, imens du hele tiden pisker.
- Tag gryden af varmen, fisk den tomme vaniljestang og sæt cremen i køleskab til den er helt kold.
- Tag dernæst cremen ud fra køleskabet, pisk den lind med en elpisker.
- Pisk fløden til en let flødeskum og vend den lidt ad gangen sammen med den kolde vaniljecreme.
- Fyld cremen i en sprøjtepose, og den er klar til brug.
Pynt
- Placer en lagkagebund på en tallerken og kom lidt vaniljecreme herpå.
- Gentag til du har to lag.
- Kom alle de bær og pynt på, du ønsker.
- Lad dine gæster lave deres egen byg-selv-lagkage.