Chokoladecookies med spelt

Chokoladecookies – findes der noget mere simpelt og lækkert at servere til en hyggestund med dem du holder af? Disse chokolade cookies er bagt med speltmel for at give dem en dybere smag.

Lav lækre chokoladecookies og forkæl dine gæster. Du kan sagtens lege med, hvor lang tid de skal have. Giver du dem 15 minutter får de en sprød kant, men en lidt sej og “ubagt” midte. 16 minutter giver den helt klassiske sprødhed på overflader og kanter og en smule sejhed i midten. Hvor 17 minutter giver cookies med chokolade en generel sprødhed.

Se opskrift
chokoladecookies

Køkkentid
20 min.

Ventetid
1 t.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Chokoladecookies med spelt: 4 ud af 5 baseret på 13 anmeldelser

Opskrift

24 stk.

150 g smør
150 g farin
125 g sukker
1 tsk. vaniljesukker
1 æg
250 g Valsemøllen Dansk Speltmel, Fuldkorn
1 tsk. bagepulver
½ tsk. natron
1 tsk. flagesalt (eller ½ tsk. fint salt)
150 g mørk chokolade

Sådan gør du

  1. Lad smørret blive blødt.
  2. Pisk smør, farin, sukker og vaniljesukker sammen.
  3. Pisk æg i.
  4. Vend grofthakket chokolade i.
  5. Bland mel med bagepulver, natron og havsalt.
  6. Bland mel med smør-sukkeret.
  7. Saml dejen til en kugle, kom den i en frostpose og læg den på køl i mindst 1 time eller til dagen efter (kan også fryses ned til senere brug).
  8. Tril til 24 kugler af 35 g.
  9. Placér 8 kugler på en bageplade og bag dine chokolade cookies ved 175°C i 16 minutter (17 minutter, hvis de skal være ekstra sprøde).

Et godt tip: Den mørke chokolade er skøn i disse cookies. Skal de være endnu sødere, kan du skifte noget af den mørke chokolade ud med hvid eller mælkechokolade, der giver endnu mere sødme.

chokoladecookieschokoladecookieschokoladecookieschokoladecookies

Udviklet i samarbejde med mad og livstilsblogger Anja Suldrup.

+

Vind en Casper Sobczyk Airfryer samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger 

til en samlet værdi af 3.000 kr.

Nu har du chancen for at hoppe med på trenden, og blive mester i at bage med Airfryer. Du kan nemlig vinde Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 3.000 kr.

Bag nemt med Airfryer

Selv i en travl hverdag er der intet som duften af hjemmebag, der hurtigt og nemt spreder sig i køkkenet. Med Valsemøllen bageblandinger kan du opleve magien ved at bage – med Airfryer. Uanset om det er til en spontan brunch, en hyggelig eftermiddag med børnene, eller bare fordi, er vores bageblandinger lige til at bage, når du har lyst.

Besøg vores Bageskole og få inspiration, opskrifter og en nem guide til at mestre Airfryer-bagning.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser

Der trækkes to vindere. Den første vinder af konkurrencen trækkes den 31. oktober 2024, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Den sidste vinder af konkurrencen trækkes 30. juni 2025. Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge videren. Præmien er en Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 3.000 kr. ( Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W (899 kt.)  + Valsemøllen produkter (2100 kr. fordelt over fire forsendelser)). Hverken airfryer eller Valsemøllen produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt Valsemøllens nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 17. juni 2024 til og med mandag d. 30. juni 2025.