Sådan gør du
- Lad smørret blive blødt.
- Pisk smør, farin, sukker og vaniljesukker sammen.
- Pisk æg i.
- Vend grofthakket chokolade i.
- Bland mel med bagepulver, natron og havsalt.
- Bland mel med smør-sukkeret.
- Saml dejen til en kugle, kom den i en frostpose og læg den på køl i mindst 1 time eller til dagen efter (kan også fryses ned til senere brug).
- Tril til 24 kugler af 35 g.
- Placér 8 kugler på en bageplade og bag dine chokolade cookies ved 175°C i 16 minutter (17 minutter, hvis de skal være ekstra sprøde).
Et godt tip: Den mørke chokolade er skøn i disse cookies. Skal de være endnu sødere, kan du skifte noget af den mørke chokolade ud med hvid eller mælkechokolade, der giver endnu mere sødme.
Udviklet i samarbejde med mad og livstilsblogger Anja Suldrup.