Sådan gør du
- Kom vand og gær i en skål og rør til gæren er opløst.
- Tilsæt sukker, mel og salt og ælt dejen til den er glat og smidig.
- Lad den hæve tildækket med husholdningsfilm og et klæde øverst ved stuetemperatur i ca. 50 minutter.
- Rist hasselnødderne i ovnen ved 170°C (varmluft 150°C) i 10-15 minutter.
- Lad dem køle af og rul dem i et viskestykke, så det meste af skallen fjernes.
- Skallen indeholder meget smag og smager let bittert – du kan vælge at beholde skallen på, hvis du ønsker det.
- Hak hasselnødderne groft.
- Hak den mørke chokolade groft eller brug chokoladeknapper.
- Lav en fordybning i dejen og kom hasselnødder, chokolade og æg ned i fordybningen.
- Hak dejen som vist i videoen nedenfor og del den i 12-14 stk.
- Lad chokoladebrudene efterhæve tildækket ved stuetemperatur i 50 minutter.
- Bag dine chokoladebrud i 10-12 minutter i ovnen ved 220°C (varmluft 200°C) til de er let gyldne.
- Afkøl på en rist og nyd dem.