Chokoladedrøm med hvid chokoladeglasur

Tiden nærmer sig for Valentins day, og derfor har vi fået Ditte Julie Jensen til at kreere en lækker chokoladedrøm med hvid chokoladecreme med lime – en ægte kærlighedskage. Denne kage kræver ikke, at du har en hjerteformet kageform, men derimod en springform og en firkantet bageform.

Ditte er kæmpe fan af at der er en anledning til at lave nogle skønne kærlighedskager, eller i hvert fald en masse skønne kager i kærlighedens tegn. Alle anledninger kan der kommer nogle skønne kager ud af. Den lækre chokoladedrøm kan selvfølgelig altid serveres, også selvom den ikke er formet som et hjerte.

Se opskrift
chokoladedrøm

Køkkentid
1 time

Ventetid
4 timer


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Chokoladedrøm med hvid chokoladeglasur: 4 ud af 5 baseret på 20 anmeldelser

Opskrift

8 personer

Hvid chokoladecreme med lime
2 blade husblas
185 g hvid chokolade
1 økologiske lime, fintrevet skal
4,5 dl piskefløde

Chokoladebunde
150 g blødt smør
200 g lyst rørsukker
2 æg, str. M/L
50 g god kakao
0,75 dl skyr
0,50 dl vand
160 g Valsemøllen Økologisk Dansk Stenformalet Hvedemel
1 tsk bagepulver
1/2 tsk natron
et nip salt

Samling
10 friske hindbær
10-15 friske blåbær
lidt Rosa dust/støv
lidt guldstøv
rød skovsyrer

Sådan gør du

Hvid chokoladecreme med lime

  1. Udblød husblas i rigeligt koldt vand i 20 min. Hak chokoladen groft og kom den i en dyb skål sammen med fint revet limeskal.
  2. Varm fløden op til lige under kogepunktet. Hæld den meget varme fløde henover chokoladen og rør det forsigtigt sammen til al chokoladen er opløst.
  3. Tilsæt straks den afdryppede og udblødte husblas til chokoladefløden og rør det sammen.
  4. Hæld massen over i en ren skål og dæk overfladen med husholdningsfilm, der trykkes helt ned på overfladen, og sæt det på køl i mindst 3 timer til chokoladefløden er tyknet og helt køleskabskold (maks 5 grader).
  5. Pisk chokoladefløden luftig med en elpisker og hæld chokoladecremen op i en sprøjtepose med en lille tylle med kurveflet.

Chokoladebunde

  1. Pisk smør og sukker lyst og luftigt. Pisk ét æg ad gangen i smørcremen, og pisk godt mellem hvert æg (skrab evt. skålens sider ned mellem hvert æg).
  2. Rør kakao, skyr og vand sammen i en skål til en kakaopasta og pisk den herefter i smørcremen. De øvrige ingredienser sigtes i smørblandingen og vendes forsigtigt sammen.
  3. Hæld halvdelen af dejen op i en springform beklædt med bagepapir (ca. 18/20 cm i diameter) og den anden halvdel op i en firkantet form beklædt med bagepapir (20 x 20 cm).
  4. Bag bundene ved 170°C varmluft i ca. 30-45 min. Lad dem køle godt af. Befri kagerne fra formene og del den runde kage i to halvmåner, som er lige store.

Samling af chokoladedrøm

  1. Læg den firkantet kage på et fad (se stepbilleder), og placer en halvmåne på hver side af den firkantet kage, så det danner et hjerte.
  2. Fæstn halvmåner med lidt chokoladecreme.
  3. Dekorer hjertet med et kurvetflet af chokoladecremen.
  4. Pynt af med friske blåbær vendt i Rosa dust, lidt guldstøv og rød skovsyrer.
+

Vind en Casper Sobczyk Airfryer samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger 

til en samlet værdi af 3.000 kr.

Nu har du chancen for at hoppe med på trenden, og blive mester i at bage med Airfryer. Du kan nemlig vinde Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 3.000 kr.

Bag nemt med Airfryer

Selv i en travl hverdag er der intet som duften af hjemmebag, der hurtigt og nemt spreder sig i køkkenet. Med Valsemøllen bageblandinger kan du opleve magien ved at bage – med Airfryer. Uanset om det er til en spontan brunch, en hyggelig eftermiddag med børnene, eller bare fordi, er vores bageblandinger lige til at bage, når du har lyst.

Besøg vores Bageskole og få inspiration, opskrifter og en nem guide til at mestre Airfryer-bagning.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser

Der trækkes to vindere. Den første vinder af konkurrencen trækkes den 31. oktober 2024, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Den sidste vinder af konkurrencen trækkes 30. juni 2025. Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge videren. Præmien er en Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 3.000 kr. ( Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W (899 kt.)  + Valsemøllen produkter (2100 kr. fordelt over fire forsendelser)). Hverken airfryer eller Valsemøllen produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt Valsemøllens nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 17. juni 2024 til og med mandag d. 30. juni 2025.