Sådan gør du
- Hak chokolade og smelt den sammen med smør og sukker i en skål over vandbad.
- Sigt mel ned i chokoladeblandingen og rør godt.
- Tilsæt herefter æggeblommer og æggehvider og rør godt.
- Smør forme med olie eller smør.
- Fordel dejen i formene, skal fyldes 3/4 op.
- Opbevar dem tildækket i køleskabet, indtil de skal bages – det skal først bages lige inden servering.
- Bag eventuelt en smagsprøve for at ramme den præcise bagetid.
- Bag kagerne i en forvarmet ovn ved 180°C (Varmluft 200 °C) i ca. 8-10 minutter. Det er vigtig at kagernes midte er ubagt.
- Afkøl kagerne i et par minutter.
- Anrettes i formene eller tages ud og anrettes på en tallerken.
- Drys evt. med flormelis på toppen og server med råsyltede bær og vanilje is.
Et godt tip: Vores chokoladefondant er bagt med Dansk Kage Hvedemel, som er perfekt til når du skal bage kager. I vores Bageskole kan du lære endnu mere om, hvordan at du kan bage med en hvedemel specielt til kager. Her kan du også få en masse andre bagetips, hvis du ligesom os bare elsker at bage.