Choux au craquelin med appelsin og chokolademousse

Hvis du vil bage en anderledes fastelavnsbolle, er disse flotte choux au craquelin lige noget for dig. De luftige vandbakkelser med den sprøde top er populære som aldrig før.

Selvom det kan virke udfordrende, er disse choux au craquelin bestemt den lille ekstra indsats værd. Sammen med Cathrine Brandt har vi lavet en udførlig guide til, hvordan du kan lave de bedste vandbakkelser med sprød kiks på toppen og fyldt med appelsin og chokolademousse. Smagene klæder hinanden virkelig godt, og du vil imponere de fleste, når du servere de smukke fastelavnsboller. Rigtig god bagelyst!

Se opskrift
choux au craquelin

Køkkentid
45 min.

Ventetid
3 timer


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Choux au craquelin med appelsin og chokolademousse: 3 ud af 5 baseret på 34 anmeldelser

Opskrift

12 stk.

Chokolademousse
5 dl fløde
190 g mælke- eller mørk chokolade (gerne chokoladeknapper)

Vandbakkelser
60 g vand
1 tsk. sukker
50 g smør
60 g Valsemøllen Økologisk Hvedemel eller Valsemøllen Dansk Hvedemel
2 æg

Kiks
50 g koldt smør
50 g sukker
50 g Valsemøllen Kage Hvedemel

Derudover
Appelsinmarmelade – købt eller hjemmelavet
Flormelis + revet appelsinskal til pynt (kan udelades)
Udstikker 5 cm
2 sprøjteposer + rund tyl 20 mm og stjernetyl 18 mm

Sådan gør du

Start med at lave chokolademoussen, så den kan nå at køle af. Du kan med fordel forberede moussen aftenen før. Lav derefter kiksedejen og efterfølgende vandbakkelsen.

Chokolademousse

  1. Kom fløde i en gryde og kog det op til lige under kogepunktet.
  2. Tag gryden af varmen og tilsæt chokoladen. Bruger du ikke chokoladeknapper, så skal chokoladen hakkes groft først. Rør til du har en ensartet chokoladefløde.
  3. Hæld den flydende mousse i et fladt fad. Dæk med husholdningsfilm direkte oven på moussen.
  4. Stil din chokolademousse på køl i mindst 2 timer til den er helt gennemkold.

Kiksedej

  1. Kom smør, sukker og mel i en foodprocessor og blend til samlet masse. Du kan også arbejde dejen sammen i hånden.
  2. Rul kiksedejen ud mellem to stykker bagepapir. Lad det køle 30 minutter i køleskabet inden, at dejen stikkes ud til cirkler på 5 cm i diameter.

Vandbakkelser

  1. Kom vand, smør og sukker i en gryde og smelt det sammen.
  2. Tilsæt alt melet på én gang og rør det godt sammen, så dejen ikke klumper. Dejen skal blive blank og glat. Lad den bage af i gryden under kraftig omrøring i 3-4 minutter. Lad dejen køle af i gryden til lillefingervarmt.
  3. Tilsæt ét æg af gangen, mens du pisker med en håndmixer. Først vil det ligne, at dejen skiller – fortsæt med at røre ved lav hastighed. Tilsæt det sidste æg og pisk til dejen samler sig og bliver glat og skinnende. OBS! Hvis dine æg er små, så kan det ske, at dejen skal bruge et halvt æg mere før, den samler sig og bliver glat.
  4. Kom dejen i en sprøjtepose med rund tyl.
  5. Tænd ovnen på 225°C varmluft.
  6. Sprøjt dejen ud på et stykke bagepapir. Det er vigtigt, at dine vandbakkelser er lige store, så de skal have samme bagetid. Det kan være en hjælp at tegne cirkler på sit bagepapir med sin udstikkerform – husk at vende bagepapiret om, så tegnestregerne ikke smitter af på bagværket. Dejen hæver med 2-3 gange sin størrelse under bagning, så lav dem ikke for store.
  7. Sprøjt vandbakkelsesdejen ud og læg kiksedej på toppen.
  8. Kom vandbakkelserne i ovnen og skru straks temperaturen ned på 200°C.
  9. Bag dine vandbakkelser i cirka 20-25 minutter til godt gyldne. Hvis det er nødvendigt, kan der skrues ned til 180°C i de sidste 5 minutter af afbagningen. Det er vigtigt, at de bages godt af, da de ellers vil falde sammen, når de tages ud af ovnen. HUSK! Åben ikke ovnen undervejs i bagningen, da du så risikerer, at dine vandbakkelser falder sammen.
  10. Lad vandbakkelserne køle af på en rist.
  11. Tag den helt afkølede mousse ud fra køl. Kom den i en skål og pisk den op med en håndmixer. Pisk til moussen er fast nok til, at der trækkes spor fra håndmixeren – undgå at piske for meget, da moussen så vil skille.
  12. Kom chokolademoussen i en sprøjtepose med stjernetyl.
  13. Skær dine choux au craquelin over, kom en skefuld appelsinmarmelade i midten og sprøjt en ring af chokolademousse. Læg låget på, drys med flormelis og revet appelsinskal. Server og nyd.

 

+

Vind en Casper Sobczyk Airfryer samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger 

til en samlet værdi af 3.000 kr.

Nu har du chancen for at hoppe med på trenden, og blive mester i at bage med Airfryer. Du kan nemlig vinde Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 3.000 kr.

Bag nemt med Airfryer

Selv i en travl hverdag er der intet som duften af hjemmebag, der hurtigt og nemt spreder sig i køkkenet. Med Valsemøllen bageblandinger kan du opleve magien ved at bage – med Airfryer. Uanset om det er til en spontan brunch, en hyggelig eftermiddag med børnene, eller bare fordi, er vores bageblandinger lige til at bage, når du har lyst.

Besøg vores Bageskole og få inspiration, opskrifter og en nem guide til at mestre Airfryer-bagning.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser

Der trækkes to vindere. Den første vinder af konkurrencen trækkes den 31. oktober 2024, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Den sidste vinder af konkurrencen trækkes 30. juni 2025. Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge videren. Præmien er en Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 3.000 kr. ( Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W (899 kt.)  + Valsemøllen produkter (2100 kr. fordelt over fire forsendelser)). Hverken airfryer eller Valsemøllen produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt Valsemøllens nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 17. juni 2024 til og med mandag d. 30. juni 2025.