Churros

Prøv opskriften på sprøde, lækre og fedtede churros. Churros er ekstra lækkert i julen, og noget mange forbinder med julemarkeder og forlystelsesparker, hvor de bliver serveret med softice eller chokoladesovs. Direkte oversat til dansk hedder det spanskrør, lune spanskrør.

Nu kan du selv lave dem derhjemme, og du kan frit vælge, hvad de skal serveres med. Server dem med fx chokoladesovs, vaniljeis, syltetøj eller kanelsukker, som vil få det til at dufte lidt mere af jul. Det er en populær dessert, som både spises til morgenmaden og som dessert i både Spanien, Frankrig og Portugal. Hvordan vil du servere dine churros?

Opskriften er udviklet i samarbejde med Maria Charlotte. Se flere spændende opskrifter, som vi har udviklet i samarbejde med Maria Charlotte, her. Du kan også finde en masse gode opskrifter på Maria Charlottes egen hjemmeside, her.

 

Se opskrift

Køkkentid
30 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Churros: 5 ud af 5 baseret på 1 anmeldelse

Opskrift

Til 4 personer

5 dl vand
25 g vaniljesukker
20 g smør
300 g Valsemøllen Dansk Hvedemel 
3 æg M/L
1,5 l smagsneutral olie til friturestegning, fx solsikke- eller vindruekerneolie
Sukker til servering

Sådan gør du

 

  1. Kom vand, smør og vaniljesukker i en gryde.
  2. Lad det koge op, og tilsæt hvedemel lidt ad gangen, mens der røres godt, så melsmagen forsvinder. Det er vigtigt, at det ikke brænder på. Fortsæt med al hvedemel, til dejen slipper grydens kanter.
  3. Lad dejen køle af, og pisk nu et æg i ad gangen, til dejen er lind og fast. Fyld dejen i en sprøjtepose med en stor stjernetylle.
  4. Varm en gryde op med olie.
  5. Pres dejen ud gennem stjernetyllen og ned i den varme olie. Skær dejen af med en kniv til churros på ca. 10 cm. Tip! For at tjekke om olien er varm nok kan du komme en lille klump dej ned, inden du går i gang – bruser den op, så er olien varm nok. Sørg for at stege alle churros gyldne og sprøde.
  6. Tag churros op med en hulske, og lad dem afdryppe på fedtsugende papir.
  7. Vend dem i sukker, så de er helt dækket, og servér med fx chokoladesauce, vaniljeis eller syltetøj.

Et godt tip: Prøv også Maria Charlottes opskrift på æbleskivevafler.

+

Vind en Casper Sobczyk Airfryer samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger 

til en samlet værdi af 3.000 kr.

Nu har du chancen for at hoppe med på trenden, og blive mester i at bage med Airfryer. Du kan nemlig vinde Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 3.000 kr.

Bag nemt med Airfryer

Selv i en travl hverdag er der intet som duften af hjemmebag, der hurtigt og nemt spreder sig i køkkenet. Med Valsemøllen bageblandinger kan du opleve magien ved at bage – med Airfryer. Uanset om det er til en spontan brunch, en hyggelig eftermiddag med børnene, eller bare fordi, er vores bageblandinger lige til at bage, når du har lyst.

Besøg vores Bageskole og få inspiration, opskrifter og en nem guide til at mestre Airfryer-bagning.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser

Der trækkes to vindere. Den første vinder af konkurrencen trækkes den 31. oktober 2024, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Den sidste vinder af konkurrencen trækkes 30. juni 2025. Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge videren. Præmien er en Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 3.000 kr. ( Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W (899 kt.)  + Valsemøllen produkter (2100 kr. fordelt over fire forsendelser)). Hverken airfryer eller Valsemøllen produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt Valsemøllens nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 17. juni 2024 til og med mandag d. 30. juni 2025.