Sådan gør du
- Kom vand, smør og vaniljesukker i en gryde.
- Lad det koge op, og tilsæt hvedemel lidt ad gangen, mens der røres godt, så melsmagen forsvinder. Det er vigtigt, at det ikke brænder på. Fortsæt med al hvedemel, til dejen slipper grydens kanter.
- Lad dejen køle af, og pisk nu et æg i ad gangen, til dejen er lind og fast. Fyld dejen i en sprøjtepose med en stor stjernetylle.
- Varm en gryde op med olie.
- Pres dejen ud gennem stjernetyllen og ned i den varme olie. Skær dejen af med en kniv til churros på ca. 10 cm. Tip! For at tjekke om olien er varm nok kan du komme en lille klump dej ned, inden du går i gang – bruser den op, så er olien varm nok. Sørg for at stege alle churros gyldne og sprøde.
- Tag churros op med en hulske, og lad dem afdryppe på fedtsugende papir.
- Vend dem i sukker, så de er helt dækket, og servér med fx chokoladesauce, vaniljeis eller syltetøj.
Et godt tip: Prøv også Maria Charlottes opskrift på æbleskivevafler.