Sådan gør du
- Smelt smørret ved lav varme i en gryde. Stil det til side.
- Rør groft mel, hvedemel og bagepulver sammen i en skål.
- Kom rørsukker og salt i en anden skål. Hæld smørret over sukkereret og rør sammen. Kom ægget i og rør igen. Tilsæt de tørre ingredienser og M&M’s og rør sammen.
- Dejen vil være meget blød, da smørret endnu er lunt. Derfor skal dejen på køl i mindst 45-60 minutter. Du kan også lade den stå til dagen efter, hvis det passer din bagning bedre.
- Tag dejen ud fra køl. Tænd ovnen på 180°C over/under varme.
- Brug en is-ske til at forme dejen til kugler. Sådan formes de nemmest. Har du ingen isske, vejer du dejen af til kugler på cirka 60 g. Tril dem til kugler.
- Placer dine cookies på en bageplade beklædt med bagepapir. Læg et par M&M’s på toppen.
- Bag dine nemme cookies i cirka 15 minutter. De skal være bløde i midten og gyldne i kanten.
- Lad dem hvile i 5 minutter før de føres over på en bagerist.
- Nyd dem lune eller lad dem køle helt af.
- Opbevar dine børnevenlige cookies med M&M’s i en lufttæt beholder ved stuetemperatur.
Et godt bagetip fra Cathrine Brandt
Skal du ikke bage alle dine cookies på en gang? Så kan cookiedejen med fordel fryses ned. Det giver dig mulighed for at servere friskbagte cookies, når du lyst – nemt og hurtigt. Kom dine cookie dough kugler på en plade eller i en form beklædt med bagepapir. Den skal kunne være i fryseren. Læg dem i fryseren i en times tid eller mere. Når de er lidt frosne, så kan cookiedejen lægges i en pose uden at klistre sammen. På den måde fylder de mindst i din fryser.
Når du gerne vil bage cookies, så tages de ud fra frys og lægges på en bageplade med bagepapir. Der skal være god afstand mellem dine cookies, da de flyder ud under bagning. Lad dem tø en smule, mens ovnen varmes op som angivet i opskriften. De frosne cookies skal bages i 15-20 minutter.