Sådan gør du
Mørdej – 1. del
- Smuldr Kage Hvedemel, flormelis og blødt smør til det minder om brødkrummer. Saml dejen hurtigt med æggeblommerne. Stop med at ælte, så snart dejen er ensartet.
- Kom dejen i en frysepose, tryk den lidt flad, og læg den på køl i mindst 1 time.
Mazarinfyld
- Ælt rå marcipan, rørsukker og smør godt sammen, gerne med hænderne – ingen marcipanklumper.
- Rør ægget i massen og rør herefter citronsaft i til dejen er homogen.
Mørdej – 2. del
- Ælt mørdejen kort sammen og udrul herefter dejen på et let drysset mel bord i 2-3 mm tykkelse.
- Kom dejen op i tærteformen og fjern overskydende dej i kanterne.
- Kom mazarinfyldet op i den ubagte tærte, og bag tærten i en forvarmet ovn ved 210°C (190°C varmluft) i ca. 20 minutter. Lad tærten køle helt af i formen.
- Smelt chokoladen i mikrobølgeovnen eller over vandbad. Pensl eller smør den smeltede chokolade ud over tærten. Stil tærten på køl i 10 minutter.
Æblekompot
- Udblød husblassen i koldt vand.
- Skræl æblerne og fjern kernehuset, og skær dem i mindre stykker.
- Kom æblestykkerne op i en gryde sammen med sukkeret og citron (både skal & saft). Kog æblerne i ca. 5-10 minutter.
- Tilsæt herefter brun farin, og lad det små simre i 15-20 minutter. Æblerne burde være kogt ud til mos (de må gerne have lidt struktur).
- Klem husblassen fri fra vand og rør den ud i æblekompotten. Lad kompotten køle en smule inden den fordeles på tærten.
Pynt
- Pisk fløden til en sprøjtefast flødeskum og server den til din efterårstærte, eller ansæt en fin perlekant af flødeskum langs tærtens kant.