Grove speltstykker

Sidsel har delt sin familie opskrift på grove speltstykker. Sidsel elsker at bage både brød og kager - og de her lækre speltstykker kan varmt anbefales.

Se opskrift

Køkkentid
25 min.

Ventetid
2 timer


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Opskrift

ca. 20 stk.

25 g gær
1 dl vand
3½ dl mælk
½ tsk salt
2 spsk rørsukker
½ dl solsikkeolie
120 g fiberbageblanding – eller 3/4-kornsblanding
200 g speltmel
ca.500 g sigtemel – eller hvedemel

Fremgangsmåde

  1. Opløs gær med vandet.
  2. Tilsæt alle ingredienserne og kør din dej på rørmaskinen i ca.5-7 minutter, eller rør med en ske og så ælt din dej godt hvis du ikke bruger maskine.
  3. Sæt dejen til hævning 1-1½ time.
  4. Drys mel ud på bordet og hæld dejen ud på bordet, træk den ud til en rektangel.
  5. Drys lidt mel ud over dejen og så skærer du 20 forskellige stykker og sætter dem over på en bageplade med bagepapir. Lad dem hæve et lunt sted i ca.½ time.
  6. Tænd ovnen på 220 grader og sæt en lille skål med vand i bunden af ovnen.
  7. Bag dem midt i ovnen i ca. 20-25 minutter til de er blevet flotte brune.
  8. Lad dem køle helt af på en bagerist inden du spiser dem

Opskrift udviklet af Sidsel J. K. Worm for Valsemøllen

+

Vind en Casper Sobczyk Airfryer samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger 

til en samlet værdi af 3.000 kr.

Nu har du chancen for at hoppe med på trenden, og blive mester i at bage med Airfryer. Du kan nemlig vinde Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 3.000 kr.

Bag nemt med Airfryer

Selv i en travl hverdag er der intet som duften af hjemmebag, der hurtigt og nemt spreder sig i køkkenet. Med Valsemøllen bageblandinger kan du opleve magien ved at bage – med Airfryer. Uanset om det er til en spontan brunch, en hyggelig eftermiddag med børnene, eller bare fordi, er vores bageblandinger lige til at bage, når du har lyst.

Besøg vores Bageskole og få inspiration, opskrifter og en nem guide til at mestre Airfryer-bagning.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser

Der trækkes to vindere. Den første vinder af konkurrencen trækkes den 31. oktober 2024, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Den sidste vinder af konkurrencen trækkes 30. juni 2025. Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge videren. Præmien er en Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 3.000 kr. ( Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W (899 kt.)  + Valsemøllen produkter (2100 kr. fordelt over fire forsendelser)). Hverken airfryer eller Valsemøllen produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt Valsemøllens nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 17. juni 2024 til og med mandag d. 30. juni 2025.