Sådan gør du
Sarah Bernhardt creme
- Varm fløden op i en gryde, lige til den koger.
- Hæld den varme fløde over chokoladen, og pisk det sammen.
- Tildæk cremen med husholdningsfilm direkte ovenpå cremen, så der ikke dannes kondens.
- Opbevarer cremen i køleskabet til dagen efter.
Indfarvet kikse dej
- Bland alle ingredienser godt sammen med hænderne.
- Kom dejen i en pose og rul den ud til 2 mm tykkelse inde i posen.
- Buk enden af posen om og læg dejen i køleskab eller fryser, mens du laver vandbakkelsesdejen.
Choux dej
- Vand og smør koges op i en lille gryde. Skru ned for varmen til ca. middel varme.
- Hæld melet i på én gang og rør dejen jævn og glat (blank) med en grydeske i ca. 2 minutter.
- Hæld dejen over i en skål.
- Tilsæt æggene et efter et til dejen – og pisk (med piskeris) sammen mellem tilsætning af hvert æg. Når det sidste æg er i, piskes dejen sammen til den er jævn og glat
- Fyld dejen i en sprøjtepose, og sprøjt 12 runde kager med en diameter på ca. 6 cm. på bagepapiret.
- Tag kiksdejen ud af køleskab/fryser.
- Udstik 12 stk. med en diameter på 6 cm og læg en skive dej ovenpå hver kage.
- Bages i midten af ovnen i 35-40 minutter i en forvarmet ovn ved 190°C (varmluft 180°C), til den krakelerede top er lysebrun. Ovnen åbnes ikke under bagetiden.
- Choux afkøles utildækket på en rist.
Den færdige Choux
- Lav et hul, med en kniv i bunden af hver choux.
- Cremen tages ud af køleskabet, piskes med en elpisker til den bliver let og luftig.
- Fyld cremen i en sprøjtepose, som du har klargjort med en lille sprøjtetyl og fyld Sarah Bernhardt creme i hullet. Fyld gerne bollerne helt op.
- Pyntes af med flødeskum og hakkede chokolade stykker.
Et godt tip: Prøv også opskriften på nemme semlor.