Sådan gør du
Dag 1
Mælkechokolade cremeux – trin 1
- Kom fløde og brun farin i en gryde og lad det koge op.
- Sluk for varmen og rør æggeblommerne i, så det bliver en jævn masse.
- Kom chokoladen i en skål og hæld blandingen over chokoladen.
- Pisk blandingen til en ensartet masse og kom på køl til dagen efter.
Dag 2
Croissant dej
- Kom vand i en skål og rør gæren ud i vandet.
- Tilsæt resten af ingredienserne og ælt dejen i en røremaskine, først ved lav hastighed i 2 minutter og så ved høj hastighed i 2 minutter.
- Lad dejen hvile i 20 minutter.
- Form dejen til en firkant og stil dejen i fryseren, indtil den er helt kold.
- Bank smørret sammen til en firkant og kom det ind i den kolde dej. Rul dejen 1 x 3 og 1 x 4 med en tykkelse på ca. 7 mm.
- Udstik dejen med en aflang rund udstikker på ca. 14 x 3,5 cm og sæt over på en bageplade med bagepapir.
- Lad dejen hæve i 2 timer ved stuetemperatur.
Appelsin broken gel
- Kog appelsinpure og sukker A sammen.
- Rør citras, gellan, pektin og sukker B sammen i en skål og kom det i gryden. Lad det hele koge sammen i 1 minut.
- Kom geleen i et fad og lad den køle ned.
- Blend gele med appelsinsaft og citronsaft. Kom det i en sprøjtepose til senere.
Sablé (Kiksetop)
- Kom alle ingredienserne i en skål og rør dem sammen ved lav hastighed i 5 minutter.
- Lad dejen køle ned.
- Rul dejen ud med en tykkelse på ca. 2 mm.
- Udstik dejen med en aflang, rund udstikker på ca. 14 x 3,5 cm (den samme som du brugte til croissantdejen) og kom kiksene på en bageplade beklædt med bagepapir.
- Bag dem ved 180°C i 5-7 minutter og lad køle af.
Bagning af croissantstykkerne
- Lav en fordybning i de færdighævede croissaintstykker. Fyld fordybningen op med broken gel.
- Bag croissantstykkerne ved 200°C i 12-15 minutter og lad dem køle helt af.
Mælkechokolade cremeux – trin 2
- Pisk cremen fra dagen før luftig med en elpisker og kom det i en sprøjtepose til senere.
Samling af fastelavnsbollerne
- Sprøjt cremeux på den lange led på croissantstykkerne.
- Kom de færdigbagte sablé ovenpå og pynt med resterende cremeux, broken gel og evt. spiselige blomster.
Et godt tip: Prøv også opskriften på lækre choux au craquelin fastelavnsboller med appelsin og chokolademousse.