Sådan gør du
Mælkechokoladecreme (kan med fordel laves dagen før).
- Hak chokoladen og kom den i en skål med smør.
- Kom fløde og glukosesirup i en lille gryde og varm det op ved lav varme til lige under kogepunktet.
- Hæld den varme fløde over chokolade-smør blandingen, og rør til ganachen samler sig.
- Blend den til sidst helt homogen.
- Kom husholdningsfilm direkte på ganachens overflade og stil den på køl til helt gennemkold. Gerne natten over.
Hindbærkompot
- Kom hindbær, sukker og vand i en gryde og lad det simre i 10 minutter til hindbærrene er kogt ud.
- Lad kompotten køle af til den skal bruges.
Dej
- Kom mælk og gær i en skål og rør til gæren er opløst.
- Tilsæt hvedemel, æg, salt, kardemomme og sukker. Ælt dejen til den er samlet.
- Tilsæt smør og ælt dejen til den er glat, samlet og slipper skålens kanter. Lad dejen hvile i 15 minutter.
- Vend dejen ud på bordet og del den i 12 portioner á 80 g. Spænd hver dejklump op til en bolle.
- Placer fastelavnsbollerne på en bageplade beklædt med bagepapir. Lad fastelavnsbollerne hæve i 60-80 minutter til de er luftige, lette og cirka dobbelt størrelse. Enten tildækket ved stuetemperatur eller i en slukket ovn med en plade fyldt med varmt vand – så holdes dejen fugtig og lun, mens den hæver.
- Pensl bollerne med et sammenpisket æg. Bag bollerne i en forvarmet ovn på 200 grader over/under varme i 8 minutter. Skru herefter ovnen over på varmluft og bag bollerne i yderligere 3-4 minutter til gyldne.
- Afkøl på en rist.
Et godt tip: Skal det være lidt nemmere? Så prøv Valsemøllen Fastelavnsboller hvor du nemt og hurtigt får en god gammeldags fastelavnsbolle.