Fremgangsmåde
Dej
- Hæld de tørre ingredienser ud på bordet, og smuldr smørret heri, til det ligner revet ost.
- Opløs gæren i en sjat af mælken, lav en fordybning i melet og hæld mælk og gærblanding herned.
- Bland så forsigtigt det hele sammen og ælt dejen blank. Lad den hvile, mens du laver fyldet.
Remonce
- Riv marcipanen groft, og bland de 3 ingredienser i en skål.
- Pisk dem sammen med håndmixeren, eller ælt med hænderne, til massen er jævn.
- Sæt to bageplader klar med bagepapir.
- Del dejen i 20 lige store stykker, og rul dem til boller.
- Lav en fordybning i hver bolle, put en skefuld fyld i, og luk bollen til.
- Se billederne. Lad dem hæve en lille times tid.
- Tænd ovnen på 200 grader.
- Pensl bollerne med æg, drys med hakkede mandler og sukker (i den rækkefølge).
- Når ovnen er helt varm: Sæt bollerne ind, og bag dem 10-13 minutter, til de er fine og gyldne.
- Hold øje – måske bager din ovn ikke helt jævnt (det gør min ikke), så måske skal de vendes lidt rundt eller nogle tages ud før resten.
Udviklet af Bodil på Muttionline – lidt grønnere, lidt nemmere og med smæk på smagen.