Sådan gør du
Kålkornsalat
-
Kog hvedekernerne som angivet på emballagen og afkøl.
-
Snit kålen fint. Rens peberfrugterne og snit dem.
-
Bland hvedekerner, kål og peberfrugt i en skål. Tilsæt hakkede valnødder.
-
Rør ingredienserne til dressingen sammen og hæld den over salaten. Lad den stå og trække, mens du laver fuldkornsfishcakes.
Fuldkorns fishcakes
-
Rens forårsløgene og hak dem fint. Bland forårsløg i fiskefarsen. Form farsen til fiskefrikadeller med to skeer og vend dem i havregrynene.
-
Varm olien på en slip let pande og steg dine fishcakes ved svag varme i ca. 5-8 min. på hver side.
- Server dem med kålkornsalaten.
Klimavenlige opskrifter fra Fuldkornspartnerskabet
Vi har udviklet en række opskrifter, der er gjort klimavenlige, ved at de indeholder mange grøntsager og kornprodukter, som har et lavt CO2-aftryk i forhold til kød, særligt oksekød. Alle fødevarer er desuden udvalgt efter at have et for fødevarekategorien lavt CO2 aftryk, som Concito har udregnet i rapporten ”Klimavenlige madvaner”.
Alle opskrifterne er fuldkornslogomærkede og lever op til kravene i Nøglehulsmærkningen. Opskrifterne er fulde af grøntsager og fuldkorn samt baseret på planterigets fedtstoffer. Vi har reduceret mængden af kød (80-100 g pr. person) og erstattet med kylling, fisk eller gjort opskriften helt vegetarisk.
Vi har tilstræbt at begrænse madspild, ved at angive passende portioner (til fire voksne). Overordnet set anbefaler vi, at du ikke laver mere mad end du skal bruge. Har du evt. rester, så brug dem gerne dagen efter.
Opskrifterne er udviklet til sensommeren/efteråret med fokus på frugt og grønt i sæson, idet frilandsgrøntsager og lokalt producerede grøntsager og frugter generelt er bedst for klimaet. Ønsker du at lave opskrifterne uden for sæson, kan du med fordel udskifte de friske grøntsager med danske grøntsager fra frost eller grøntsager, som er produceret i et land tæt på.
Opskrifterne er udviklet sammen med Fuldkornspartnerskabets samarbejdspartnere.