Fladbrød med hummus, stegt halloumi og avocado

Server fladbrød med hummus, stegt halloumi og avocado som en let aftensmad eller forret. En smagfuld ret med inspiration fra Mellemøsten.

Med inspiration fra det mellemøstlige køkken har vi udviklet en nem opskrift på fladbrød, som er enkle, flade madbrød, der steges på en pande.

Fladbrødene kan fx spises med hummus på toppen, som også er en klassisk ret fra Mellemøsten, der også ofte bliver brugt som dip. Du kan ofte finde halloumi i det mellemøstlige køkken, og i denne ret steger vi det, så det får en varm sprød kant.

Opskriften er lavet i samarbejde med Maria Charlotte. Find flere af Maria Charlottes opskrifter her. 

Se opskrift

Køkkentid
50 min.

Ventetid
1 t


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Opskrift

8 stk. fladbrød med fyld

Fladbrød

300 ml sødmælk
25 g gær
1 spsk. sukker
2 spsk. olivenolie
450 g Valsemøllen ØKO Dansk Stenformalet Hvedemel
1 tsk. flagesalt

Fyld

500 g halloumi
2 avocadoer
400 g hummus
1 granatæble, kernerne
1 bundt mynte
Salt og friskkværnet peber

Sådan gør du

 

  1. Lun mælken til lillefingervarm, og opløs gæren heri i en røremaskine eller i en skål.
  2. Tilsæt sukker og olivenolie.
  3. Tilsæt mel og salt, og ælt det hele godt sammen til en homogen, glat og smidig dej. Lad dejen hæve tildækket i en time på køkkenbordet.
  4. Vend dejen ud på et meldrysset bord, og del dejen i 8 stykker.
  5. Form hvert stykke til en rund kugle, og rul i alt 8 fladbrød ud på et meldrysset bord med en diameter på 18-20 cm. afhængig af din pandes størrelse.
  6. Steg de udrullede fladbrød på en rygende varm pande til de tager farve og får gyldne pletter. Vend fladbrødet, og steg det ligeledes på den anden side.
  7. Skær halloumi i skiver, pensl alle flader med lidt olivenolie og steg dem på en grillpande ved meget høj varme 1-2 minutter på hver side.
  8. Skær avocado i skiver.
  9. Smør hvert fladbrød med hummus, top med stegt halloumi, avocadoskiver, granatæblekerner og mynte. Krydr med salt og peber.

Et godt tip: Skal det gå hurtigt, kan du bage fladbrødene i ovnen. Varm ovnen op til 250° varmluft, med plader eller bagesten i.

+

Vind en Casper Sobczyk Airfryer samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger 

til en samlet værdi af 3.000 kr.

Nu har du chancen for at hoppe med på trenden, og blive mester i at bage med Airfryer. Du kan nemlig vinde Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 3.000 kr.

Bag nemt med Airfryer

Selv i en travl hverdag er der intet som duften af hjemmebag, der hurtigt og nemt spreder sig i køkkenet. Med Valsemøllen bageblandinger kan du opleve magien ved at bage – med Airfryer. Uanset om det er til en spontan brunch, en hyggelig eftermiddag med børnene, eller bare fordi, er vores bageblandinger lige til at bage, når du har lyst.

Besøg vores Bageskole og få inspiration, opskrifter og en nem guide til at mestre Airfryer-bagning.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser

Der trækkes to vindere. Den første vinder af konkurrencen trækkes den 31. oktober 2024, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Den sidste vinder af konkurrencen trækkes 30. juni 2025. Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge videren. Præmien er en Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 3.000 kr. ( Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W (899 kt.)  + Valsemøllen produkter (2100 kr. fordelt over fire forsendelser)). Hverken airfryer eller Valsemøllen produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt Valsemøllens nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 17. juni 2024 til og med mandag d. 30. juni 2025.