Sådan gør du
- Lun mælken til lillefingervarm, og opløs gæren heri i en røremaskine eller i en skål.
- Tilsæt sukker og olivenolie.
- Tilsæt mel og salt, og ælt det hele godt sammen til en homogen, glat og smidig dej. Lad dejen hæve tildækket i en time på køkkenbordet.
- Vend dejen ud på et meldrysset bord, og del dejen i 8 stykker.
- Form hvert stykke til en rund kugle, og rul i alt 8 fladbrød ud på et meldrysset bord med en diameter på 18-20 cm. afhængig af din pandes størrelse.
- Steg de udrullede fladbrød på en rygende varm pande til de tager farve og får gyldne pletter. Vend fladbrødet, og steg det ligeledes på den anden side.
- Skær halloumi i skiver, pensl alle flader med lidt olivenolie og steg dem på en grillpande ved meget høj varme 1-2 minutter på hver side.
- Skær avocado i skiver.
- Smør hvert fladbrød med hummus, top med stegt halloumi, avocadoskiver, granatæblekerner og mynte. Krydr med salt og peber.
Et godt tip: Skal det gå hurtigt, kan du bage fladbrødene i ovnen. Varm ovnen op til 250° varmluft, med plader eller bagesten i.