Fletbrød med citronremonce, hvid chokolade og blå birkes

Det sure med det søde. I allerbedste forstand. Bare tanken om citronremonce kan få tænderne til at løbe i vand. Kombiner det med en smørrig dej, hvid chokolade og blå birkes.

Fletbrødet er flot! Og ret sjovt at bage. Du kommer ud i de små, fine teknikker, der giver dit bagværk et pænt, men stadig simpelt, udtryk. Det søde brød bliver bagt i en form, så alt den gode remonce holdes inde i dejen.

Nyd dit fletbrød helt friskbagt – så smager det allerbedst.

Se opskrift

Køkkentid
1 t 15 min.

Ventetid
1 t 30 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Fletbrød med citronremonce, hvid chokolade og blå birkes: 5 ud af 5 baseret på 2 anmeldelser

Opskrift

8-12 skiver

Dej

130 g mælk, koldt
20 g gær
20 g rørsukker
275 g Valsemøllen ØKO Dansk Stenformalet Hvedemel
2 æg (1 æg til dejen + 1 æg til pensling)
4 g salt
50 g smør, koldt

Remonce

70 g smør, blødt
70 g rørsukker
40 g marcipan
1 økologisk citron, skal heraf
15 g blå birkes (ca. 2 spsk.)
50 g hvid chokolade

Sirup

50 g kogende vand
50 g rørsukker

Fremgangsmåde

 

  1. Kom mælk, gær og rørsukker i en skål og rør til gæren er opløst.
  2. Tilsæt hvedemel, æg og salt og ælt dejen til den er samlet og homogen. Ælt på en røremaskine med en dejkrog eller med hænderne.
  3. Skær smørret i mindre stykker og tilsæt det. Ælt til dejen er glat, smidig og slipper skålens kanter. Dejen bør blive let lun under æltningen – det er afgørende for hævetiden. Er dejen fortsat kold, så kan du øge hævetiden lidt. Lad dejen hæve tildækket ved stuetemperatur i 60 minutter.
  4. Lav remoncen imens dejen hæver. Kom smør, rørsukker, marcipan, citronskal og blå birkes i en skål og rør det sammen. Stil til side.
  5. Vend dejen ud på et let meldrysset bord og rul den ud til et rektangel på ca. 0,5 cm tykkelse.
  6. Smør dejen med remonce over det hele undtagen 1 cm af den ene langside, der skal være til aflukning.
  7. Hak den hvide chokolade og fordel den ovenpå remoncen.
  8. Rul dejen til en lang rulle. Kom en smule vand på den frie dej, så dejen klistrer, og luk rullen.
  9. Skær rullen over på den lange led. Flet/sno de to dejstrimler med den åbne del opad og klem dejen sammen i enderne, så fletningen lukkes.
  10. Kom bagepapir i en kageform og læg fletningen i. Lad den efterhæve tildækket i 30 minutter.
  11. Tænd ovnen på 180ºC, varmluft.
  12. Pensl citronfletningen med æg og bag den i ca. 25-30 minutter til den er godt gylden.
  13. Mens citronbrødet bager laver du siruppen ved at røre kogende vand og rørsukker sammen, til rørsukkeret er opløst.
  14. Pensl det færdigbagte og helt varme fletbrød med sirup og lad det afkøle på en bagerist.

Et godt tip: Hvis du var vild med denne opskrift og dens sno-teknik så prøv også opskriften på brunsvigersnurrer.

+

Vind en Casper Sobczyk Airfryer samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger 

til en samlet værdi af 3.000 kr.

Nu har du chancen for at hoppe med på trenden, og blive mester i at bage med Airfryer. Du kan nemlig vinde Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 3.000 kr.

Bag nemt med Airfryer

Selv i en travl hverdag er der intet som duften af hjemmebag, der hurtigt og nemt spreder sig i køkkenet. Med Valsemøllen bageblandinger kan du opleve magien ved at bage – med Airfryer. Uanset om det er til en spontan brunch, en hyggelig eftermiddag med børnene, eller bare fordi, er vores bageblandinger lige til at bage, når du har lyst.

Besøg vores Bageskole og få inspiration, opskrifter og en nem guide til at mestre Airfryer-bagning.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser

Der trækkes to vindere. Den første vinder af konkurrencen trækkes den 31. oktober 2024, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Den sidste vinder af konkurrencen trækkes 30. juni 2025. Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge videren. Præmien er en Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 3.000 kr. ( Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W (899 kt.)  + Valsemøllen produkter (2100 kr. fordelt over fire forsendelser)). Hverken airfryer eller Valsemøllen produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt Valsemøllens nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 17. juni 2024 til og med mandag d. 30. juni 2025.