Sådan gør du
Dej:
- Mælken varmen op til det er håndvarmt.
- Gæret smuldres og opløses i den lune mælk.
- Ægget røres i mælke/gærblandingen.
- Smuldr det bløde smør i melet, så det ligner revet ost.
- Tilsæt rørsukker og salt, og bagefter mælke/gærblandingen.
- Ælt det godt sammen.
- Stil dejen til hævning i 1 time i en ren skål, beklædt med film og et rent viskestykke (Stil den gerne ind i ovnen eller et andet sted, hvor der ikke er træk).
Remonce:
- Rør alle ingredienser sammen.
- Udrul herefter dejen (25 x 35 cm) på et meldrysset bord.
- Smør remonce på hele den udrullede dej.
- Drys med frisk timian og revet marcipan og rul den stramt sammen på den lange led.
- Giv den rullede dej et let tryk, og del dejen i to med en skarp kniv.
- Flet/sno dejen sammen (se evt. billede) og kom brødet op i en smurt brødform (30 cm lang).
- Bages ved 200 grader varmluft i 25-30 min.