Sådan gør du
Dej
- Opløs gæren i lunkent vand (ca. 30°C).
- Bland alle ingredienserne til dejen i.
- Ælt dejen til den er elastisk, og lad den hæve i minimum 30 minutter.
- Lav pestoen imens, dejen hæver.
Persillepesto
- Grovhak persillen, og rist græskarkernerne let på en pande.
- Riv citronskal, og pres saften.
- Riv osten, og blend alle ingredienserne sammen til en grov pesto.
Flettet persillebrød
- Rul dejen tyndt ud til en firkant på ca 30 x 60 cm, og smør 1 dl persillepesto på.
- Rul dejen til en pølse på den lange led.
- Skær dejen over på langs i 2 dele. Flet de to dele sammen, og vrid dem til sidst om sig selv til en kæmpe snurre. Løft den forsigtigt over i et ovnfast fad
- Bag brødet i ca. 25 minutter ved 225°C.
- Lad det køle af på en rist, og server det som tilbehør til aftensmaden.
Et godt tip: Hvis du mangler mere inspirations til andre lækre madbrød end et flettet persillebrød, har vi samlet en masse lækre opskrifter på madbrød i vores opskriftsunivers. Prøv fx at bag et saftigt focaccia med rødbede og rosmarin, et monkey bread med ost og urter eller måske lækre naanbrød til de krydrede gryderetter. Det er bare at vælge!