Flettet persillebrød

Hvis du mangler inspiration til at bage et lækkert madbrød, kan vi anbefale dig at bage et flettet persillebrød. Brødet er formet som en kæmpe snurre, der både er flot at se på, og også smager godt.

Nogle gange er madbrød lige toppen over i’et til middagen eller aftensmaden. Om menuen står på suppe, gryderet eller grillmad, kan et lækkert brød gøre underværker det flettede persillebrød er fyldt med en lækker hjemmelavet persillepesto, der giver brød smag og saftighed. Selvom madbrødet er fyldt med en hjemmelavet pesto, kan du også sagten vælge den nemme løsning og købe det, eller lave det til et avanceret hvidløgsbrød, hvor du smører dejen med hvidløgssmør og drysser med revet ost. Lad bare din fantasi sætte grænsen!

Se opskrift
flettet persillebrød

Køkkentid
1 t.

Ventetid
1 t.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Flettet persillebrød: 5 ud af 5 baseret på 1 anmeldelse

Opskrift

1 brød ca. 6 personer

Dej
25 g gær
3 dl vand
450 g Valsemøllen Hvid Hvede Fuldkornsmel
2 tsk salt
2 spsk olie

Persillepesto
200 g persille
100 g Valsemøllen Økologiske Græskarkerner
1 usprøjtet citron
75 g vesterhavsost
1 dl rapsolie
1 tsk salt

Sådan gør du

Dej

  1. Opløs gæren i lunkent vand (ca. 30°C).
  2. Bland alle ingredienserne til dejen i.
  3. Ælt dejen til den er elastisk, og lad den hæve i minimum 30 minutter.
  4. Lav pestoen imens, dejen hæver.

Persillepesto

  1. Grovhak persillen, og rist græskarkernerne let på en pande.
  2. Riv citronskal, og pres saften.
  3. Riv osten, og blend alle ingredienserne sammen til en grov pesto.

Flettet persillebrød

  1. Rul dejen tyndt ud til en firkant på ca 30 x 60 cm, og smør 1 dl persillepesto på.
  2. Rul dejen til en pølse på den lange led.
  3. Skær dejen over på langs i 2 dele. Flet de to dele sammen, og vrid dem til sidst om sig selv til en kæmpe snurre. Løft den forsigtigt over i et ovnfast fad
  4. Bag brødet i ca. 25 minutter ved 225°C.
  5. Lad det køle af på en rist, og server det som tilbehør til aftensmaden.

Et godt tip: Hvis du mangler mere inspirations til andre lækre madbrød end et flettet persillebrød, har vi samlet en masse lækre opskrifter på madbrød i vores opskriftsunivers. Prøv fx at bag et saftigt focaccia med rødbede og rosmarin, et monkey bread med ost og urter eller måske lækre naanbrød til de krydrede gryderetter. Det er bare at vælge!

+

Vind en Casper Sobczyk Airfryer samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger 

til en samlet værdi af 3.000 kr.

Nu har du chancen for at hoppe med på trenden, og blive mester i at bage med Airfryer. Du kan nemlig vinde Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 3.000 kr.

Bag nemt med Airfryer

Selv i en travl hverdag er der intet som duften af hjemmebag, der hurtigt og nemt spreder sig i køkkenet. Med Valsemøllen bageblandinger kan du opleve magien ved at bage – med Airfryer. Uanset om det er til en spontan brunch, en hyggelig eftermiddag med børnene, eller bare fordi, er vores bageblandinger lige til at bage, når du har lyst.

Besøg vores Bageskole og få inspiration, opskrifter og en nem guide til at mestre Airfryer-bagning.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser

Der trækkes to vindere. Den første vinder af konkurrencen trækkes den 31. oktober 2024, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Den sidste vinder af konkurrencen trækkes 30. juni 2025. Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge videren. Præmien er en Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 3.000 kr. ( Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W (899 kt.)  + Valsemøllen produkter (2100 kr. fordelt over fire forsendelser)). Hverken airfryer eller Valsemøllen produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt Valsemøllens nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 17. juni 2024 til og med mandag d. 30. juni 2025.