Sådan gør du
- Kom vand i røreskålen, og opløs gæren heri, hvis du ikke bruger surdej
- Tilsæt resten af ingredienserne, og ælt dejen på røremaskine ved lav hastighed i 5 minutter. Øg hastigheden til mellemhøj til høj hastighed i 5-7 minutter, eller indtil dejen slipper røreskålens kanter.
- Kom den færdigæltede dej i et ildfastfad smurt med olie eller belagt med bagepapir og tryk dejen helt ud til kanterne. Brug gerne en smule olie, så dejen ikke hænger fast i fingrene.
- Dæk dejen til med film, og lad hæve i ca. 3 timer ved stuetemperatur.
- Fordel olivenolie godt udover dejen, og tryk let med fingerere. Pynt med fx halve cherrytomater, rødløg, rosmarin og lidt flagesalt.
- Efterhæv eventuelt brødet i 30 minutter efter det er pyntet. Det giver et mere luftigt focaccia.
- Bag focacciaen i grill ved 210-220 grader i 30-35 min ved indirekte varme.
Et godt grill-tip: Når du bager dit focaccia på grill, skal du sørge for at holde grillen lukket under bagningen, så man opnår en konstant og ens temperatur. Åbner du grillen inden tiden er gået, lukker du for meget varme ud til, at du kan bage et godt brød. Åben kun grillen når tiden er gået, så sikrer du dig det bedste resultat. Vil du blive endnu bedre til at bage på grillen, kan du finde gode råd i vores bageskole.
Udviklet i samarbejde med bagermester Per Bangert, ambassadør for Morsø grill