Sådan gør du
Dag 1
- Hæld vand i en skål og tilsæt Valsemøllen tørgær, og bland posens indhold i.
- Ælt dejen i en røremaskine ved mellemste hastighed i mindst 14 minutter–indtil dejen slipper skålens sider.
- Hæld dejen i én stor oliesmurt bradepande/fad eller to små og lad den stå på køkkenbordet i 30-60 min.
- Kom olivenolie, oliven og rosmarin ovenpå.
- Sæt herefter til koldhævning på køl i formen i minimum 8 timer. Vil du springe koldhævningen over, kan du lade dit focaccia med rosmarin hæve tildækket ved stuetemperatur i ca. 2 timer.
Dag 2
- Forvarm ovnen til 250°C.
- Tag fadet ud fra køl og drys med flagesalt og evt. ekstra olivenolie.
- Skru ovnen ned til 220°C varmluft og bag brødet i ca. 35-40 minutter til det er gyldent og sprødt.
- Lad dine focaccia med rosmarin og oliven køle af på en rist, så der ikke dannes kondens i bunden.
Et godt tip: Dette focaccia med rosmarin er bagt med en af Valsemøllens bageblandinger. Hvis du gerne vil eksperimentere med at bage flere lækre italienske madbrød, har vi samlet alle vores bedste opskrifter her.