Sådan gør du
- Lun mælken og opløs gær i den lunkne mælk.
- Tilsæt æg, blødt smør, sukker og salt.
- Kom mel i lidt ad gangen og ælt dejen godt igennem til dejen er blank og lind, hold evt. lidt af melet tilbage.
- Lad dejen hæve tildækket i 30 min. et lunt sted.
- Del dejen i 20 lige store stykker, og form dem til boller.
- Sæt bollerne på en bageplade med bagepapir.
- Lad bollerne hæve tildækket på et lunt sted i 30 min. eller til dobbelt størrelse.
- Pensl bollerne med æg eller vand.
- Bag bollerne ved 220 °C (200 °C i varmluftsovn) i ca. 9-12 min., eller til bollerne er gyldne.
- Lad bollerne køle af på en rist.
Et godt tip: Pynt dine fødselsdagsboller med glasur.
Vand, bland, boller!
Vil du spare tid, så kan du nemt lave hjemmebagte boller i en håndevending med Valsemøllen bolleblandinger, uden at gå på kompromis med smagen, se mere her.