Sådan gør du
- Gæren opløses i den tempererede vand (ca. 25°C).
- Alle ingredienser tilsættes, dog tilbageholdes 10% af hvedemelet. Dejen æltes (mindst 5 min.), og yderligere hvedemel tilsættes efter behov (dejen skal klæbe en smule til hænder og bord).
- Dejen hæves tildækket i ca. 30 min. ved stuetemperatur.
- Herefter slås luften ud af dejen og 2 brød formes.
- Brødene efterhæver tildækket på en bageplade med bagepapir i ca. 30 min. ved stuetemperatur.
- Brødene ridses og pensles med mælk eller vand.
- Bages i en forvarmet ovn i ca. 30 min. ved 220°C (varmluft = 200°C).
Et godt tip: Lad brødene hæve i en hævekurv og få ekstra rustikke brød. Følg step 1-4 og i step 5 drysser du hævekurven med mel, og lader brødet hæve i ca. en time tildækket og ved stuetemperatur. Vend brødet ud af hævekurven og ud på en bageplade med bagepapir. Bag brødet ved 180°C i ca. 30-35 minutter. Ønsker du kun at bage ét brød, kan du også sagtens halvere opskriften.