Sådan gør du
- Opløs gæren i den tempererede, økologiske kærnemælk (ca. 25°C).
- Tilsætte resten af ingredienserne, dog tilbageholdes 10% af HvidHvede® melet. Ælte dejen i mindst 5 min., og tilsæt HvidHvede® behov (dejen skal klæbe en smule til hænder og bord).
- Lad dejen hæve tildækket i ca. 30 min. ved stuetemperatur.
- Slå luften ud af dejen og form 2 brød, og lig dem i 2 smurte forme (ca. 1,5 l forme).
- Lad brødene hæve på en bageplade med bagepapir i ca. 30 min. ved stuetemperatur.
- Rids brødene på tværs og pensl med æg.
- Bag brødene i en forvarmet ovn i ca. 30 min. ved 220°C (ved varmeluft 200°C).
Et godt tip: Fordel dejen ud i boller også har du lækre boller til madpakken eller som en god snacks.