Sådan gør du
- Kom hele Valsemøllen Grovbolleblandingen op i en røreskål og tag 1/2 dl af blandingen fra og gem det til udrulning af dejen og tilsæt gæren.
- Tilsæt 5 dl vand, olie og salt og ælt dejen i ca. 10 minutter.
- Stil dejen til hævning i 60 minutter.
- Udrul dejen (ca. 60×40 cm) – se evt. procesbilleder og smør et tyndt lag pesto ud på dejen.
- Rul dejen sammen til en pølse på den lange led – på samme måde, som med kanelsnegle.
- Skær “pølsen” op og sno den sammen (se procesbilleder).
- Skær enderne af, og kom fletbrødet op i en brødform. Stil brødet til hævning i 45 minutter.
- Pensl overfladen med æggeblommen og bag herefter brødet i en forvarmet ovn ved 220° (200°C varmluft) i 30-35 minutter.
- Lad det køle af i formen inden servering.