Sådan gør du
- Kog kernerne i 3-4 min. (300 g Valsemøllen knækkede hvedekerner og 4 dl vand). Afkøles i ca. 15 min. til ca. 25 grader.
- Opløs gæren i den tempererede vand (ca. 25°C).
- Tilsæt de kogte hvedekerner og alle øvrige ingredienser, men tilbagehold 10% af HvidHvede® melet. Ælt dejen i minimim 5 minutter og tilsæt yderligere HvidHvede® mel efter behov. Dejen skal klæbe en smule til hænder og bord, når den er færdig.
- Hæv dejen tildækket i ca. 30 min. ved stuetemperatur.
- Slå herefter luften ud af dejen og form 2 brød.
- Efterhæv brødene tildækket på en bageplade med bagepapir i ca. 30 min. ved stuetemperatur.
- Rids brødene og pensl dem med mælk eller vand.
- Bag i en forvarmet ovn i ca. 25-30 min. ved 220°C (varmeluft = 200°C).