Sådan gør du
Hvid chokoladecreme
- Skær citrongræs tyndt.
- Kom fløde og citrongræs i en gryde, og lad det koge op.
- Tag gryden af varmen, og lad det stå i 30 minutter.
- Pisk sukker og æggeblommer.
- Smelt chokoladen i vandbad eller i mikroovn.
- Kom husblassen i blød.
- Varm fløden op, og jævn æggesnapsen med fløden
- Pisk blandingen sammen med chokoladen.
- Kom husblassen i, og lad den smelte i.
- Kom cremen på køl til dagen efter.
- Pisk cremen luftig
- Kom cremen i en sprøjtepose.
Stikkelsbær kompot
- Kom alle ingredienserne i en gryde, og lad det koge sammen i 5-10 minutter indtil stikkelsbærrene er kogt helt ud, og alt vandet er fordampet.
- Kom kompotten i en rund sillikoneform, 4x2cm, 20 g, og kom dem i fryseren indtil det skal bruges.
- Kompotten er optøet og klar til servering efter ca. 20-30 min.
Brioche dej
- Kom alle ingredienserne på nær smørret i en skål.
- Ælt dejen i 5 minutter i en røremaskine ved lav hastighed, eller med hænderne i 7 minutter.
- Skru op for hastigheden, og tilsæt langsomt smørret.
- Lad dejen køle helt af i køleskabet (1-2 timer bør gøre det).
- Vej dejen af til 50 g, og form dem til en pæn bolle.
- Kom bollerne på en bageplade med bagepapir, og lad bollerne hæve ved stuetemperatur i 2-3 timer.
Småkage dej
- Ælt alle ingredienserne sammen
- Lad dejen køle af.
- Rul dejen ud med en tykkelse på 1 mm, og udstik runde kager. Brug en udstikker på 9 cm.
Den færdige fastelavnsbolle
- Kom småkagerne ovenpå bollerne
- Bag bollerne i forvarmet ovn ved 200 grader varmluft i 6-7 min.
- Lad bollerne køle af.
- Skær bollerne over, og læg et stykke frosent stikkelsbær kompot i midten af bollen.
- Kom hvid chokoladecreme i en sprøjtepose, og sprøjt rundt i kanten.