Fremgangsmåde
Vaniljecreme (kan laves dagen før, så den når at blive helt kold)
Pisk æg, sukker og mel sammen til en ensartet masse i en lille gryde.
Rør mælk i.
Tænd for blusset og pisk i gryden til det koger. Lad cremen koge godt igennem.
Hældes i en beholder, der dækkes med husholdningsfilm.
Stilles på køl.
Remonce
Lad smørret blive blødt og rør rørsukker og kanel i.
Lad remoncen sætte sig på køl igen – så er den nemmere at arbejde med
Dej
Oplæs gær og sukker i kold mælk. Rør æg i.
Findel det kolde smør i melet (gøres nemmest med en blender eller foodprocessor) og bland med kardemomme og salt.
Rør de tørre varer over i de våde og ælt dejen kort.
Lad dejen hvile køligt i 20 minutter.
Rul dejen ud til et rektangel og skær 3×4 firkanter.
Læg spiseskefuld vaniljecreme og en teskefuld remonce på midten og fold dejen op omkring. Vær omhyggelig med at lukke bollerne helt sammen, så ikke fyldet flyder ud under bagning. Brug eventuelt lidt vand.
Lad bollerne hvile i 1 time.
Pensles med et sammenpisket æg.
Bages ved 200 grader i 20-30 minutter eller til fastelavnsbollerne er gyldne.
Glasur
Rør ingredienserne sammen til en tyk glasur og fordel den på de kolde fastelavnsboller.
Du kan eventuelt være kreativ med børnene og lave søde katteansigter, så du får lidt mere fastelavns-stemning.
Udviklet i samarbejde med mad og livstilsblogger Anja Suldrup.