Sådan gør du
- Bland melmix og sukker. Ælt smør/margarinen i til en grynet masse.
- Tilsæt vandet og saml dejen. Dæk den til og lad den hvile i køleskab ca. 30 min.
- Læg dejen på et meldrysset bord og rul den ud til en plade, der er så stor, at den dækker formens bund og kanter. Læg dejen i en smurt form og tryk den ud.
- Sæt ovnen på 225°C og bag tærten nederst i ovnen i ca. 25-30 min.
- Lad tærten køle af og lav imens flødecremen.
Pynt
- Æg, vaniljesukker, sukker og majsstivelse piskes godt med håndmikser.
- Mælken opvarmes til kogepunktet i en gryde og hældes i æggemassen under grundig piskning med en håndmikser.
- Cremen hældes tilbage i gryden og opvarmes under konstant omrøring med piskeris.
- Når cremen netop begynder at koge tages gryden af varmen.
- Cremen stilles køligt.
- Pisk piskefløden til flødeskum og vend i den afkølede creme.
- Fordel cremen på tærtebunden og dæk med jordbær.
Et godt tip: Smør mørdejsbunden med smeltet mørk chokolade. Pynt jordbærtærten men en jordbærsauce.