Glutenfri jordbærkage

Sommer er lig med jordbærkage, og jordbærkage er lig med sommer. Her i en glutenfri version med mørdejsbund fyldt med vaniljecreme og søde jordbær.

Se opskrift
glutenfri jordbaertaerte

Køkkentid
60 min.

Ventetid
45 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Glutenfri jordbærkage: 3 ud af 5 baseret på 22 anmeldelser

Opskrift

Glutenfri mørdejsbund
5 dl Finax Glutenfri Melmix (300 g) eller Lavproteinmix
2 spsk. sukker
150 g smør/margarine
3 spsk. koldt vand

Vaniljecreme og fyld
2 æg
80 g sukker
25 g majsstivelse
3 dl. mælk
2 dl. piskefløde
Friske jordbær

Brugt i opskriften

Sådan gør du

  1. Bland melmix og sukker. Ælt smør/margarinen i til en grynet masse.
  2. Tilsæt vandet og saml dejen. Dæk den til og lad den hvile i køleskab ca. 30 min.
  3. Læg dejen på et meldrysset bord og rul den ud til en plade, der er så stor, at den dækker formens bund og kanter. Læg dejen i en smurt form og tryk den ud.
  4. Sæt ovnen på 225°C og bag tærten nederst i ovnen i ca. 25-30 min.
  5. Lad tærten køle af og lav imens flødecremen.

Pynt

  1. Æg, vaniljesukker, sukker og majsstivelse piskes godt med håndmikser.
  2. Mælken opvarmes til kogepunktet i en gryde og hældes i æggemassen under grundig piskning med en håndmikser.
  3. Cremen hældes tilbage i gryden og opvarmes under konstant omrøring med piskeris.
  4. Når cremen netop begynder at koge tages gryden af varmen.
  5. Cremen stilles køligt.
  6. Pisk piskefløden til flødeskum og vend i den afkølede creme.
  7. Fordel cremen på tærtebunden og dæk med jordbær.

Et godt tip: Smør mørdejsbunden med smeltet mørk chokolade. Pynt jordbærtærten men en jordbærsauce.

+

Vind en Casper Sobczyk Airfryer samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger 

til en samlet værdi af 3.000 kr.

Nu har du chancen for at hoppe med på trenden, og blive mester i at bage med Airfryer. Du kan nemlig vinde Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 3.000 kr.

Bag nemt med Airfryer

Selv i en travl hverdag er der intet som duften af hjemmebag, der hurtigt og nemt spreder sig i køkkenet. Med Valsemøllen bageblandinger kan du opleve magien ved at bage – med Airfryer. Uanset om det er til en spontan brunch, en hyggelig eftermiddag med børnene, eller bare fordi, er vores bageblandinger lige til at bage, når du har lyst.

Besøg vores Bageskole og få inspiration, opskrifter og en nem guide til at mestre Airfryer-bagning.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser

Der trækkes to vindere. Den første vinder af konkurrencen trækkes den 31. oktober 2024, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Den sidste vinder af konkurrencen trækkes 30. juni 2025. Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge videren. Præmien er en Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 3.000 kr. ( Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W (899 kt.)  + Valsemøllen produkter (2100 kr. fordelt over fire forsendelser)). Hverken airfryer eller Valsemøllen produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt Valsemøllens nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 17. juni 2024 til og med mandag d. 30. juni 2025.