Græskarboller

Giv dig i kast med vores skønne græskarboller, der med sine græskarformer med garanti vil imponere dine gæster til halloween eller anden efterårshygge. Smagen er let sødlig med den lækre græskarpure og en smule sirup i – perfekt med smør på til eftermiddagskaffen eller som kuvertbrød til en lun grøntsagssuppe.

De lækre græskar, som er i sæson netop i efteråret giver både en dejlig, sødlig smag samt en skøn varm farve til bollerne. Græskarformene er slet ikke så svære at lave, der skal bare lidt snor og fingernemhed til. Bollerne er fyldt med godt Valsemøllen Dansk Hvedemel, så du kan være sikker på, at kvaliteten er i top.

Se opskrift
græskarboller

Køkkentid
30 min.

Ventetid
2,5 t.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Græskarboller: 4 ud af 5 baseret på 2 anmeldelser

Opskrift

8 stk.

220 g græskarpuré (fx hokkaidogræskar skåret i stykker, bagt i ovnen i ca. 30 minutter ved 170°C og til sidst most/blendet)
25 g gær
1,5 dl vand
1 spsk. ahornsirup
1 tsk. salt
450 g Valsemøllen Dansk Hvedemel 

Brugt i opskriften

Sådan gør du

  1. Tilsæt vand, gær og ahornsirup i en stor skål og bland grundigt.
  2. Lad blandingen stå i ca. 5 minutter.
  3. Tilsæt græskarpuré til gærblandingen og rør sammen.
  4. Tilsæt mel og salt, og ælt indtil dejen slipper skålens sider.
  5. Anbring dejen i en smurt skål, og lad den hæve i  ca. 1,5 time eller indtil den er fordoblet i størrelse.
  6. Del dejen i 8 lige store stykker. Rul hver enkelt stykke til en kugle.
  7. Tag et langt stykke snor og placer bollen midt på snoren og pak den ind som en pakke 4 gange, indtil bollen er opdelt i 8 lige store stykker. Bind snoren øverst.
  8. Lad bollerne hæve igen i 30 minutter. Dejen puster ud omkring snoren og laver græskarformer.
  9. Forvarm ovnen til 170°C  og bag bollerne i 15-20 minutter. Lad dine græskarboller køle af før du fjerner snoren.

Et godt tip: Hvis du gerne vil bage endnu mere med sæsons lækre græskar, så prøv også vores populære opskrift på en klassisk græskarkage. Og er målet i højere grad er at lave den perfekte halloween menu, så giv dig i kast med vores (u)hyggeligt nemme popcakes og de skræmmende heksefinger-småkager.

+

Vind en Casper Sobczyk Airfryer samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger 

til en samlet værdi af 3.000 kr.

Nu har du chancen for at hoppe med på trenden, og blive mester i at bage med Airfryer. Du kan nemlig vinde Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 3.000 kr.

Bag nemt med Airfryer

Selv i en travl hverdag er der intet som duften af hjemmebag, der hurtigt og nemt spreder sig i køkkenet. Med Valsemøllen bageblandinger kan du opleve magien ved at bage – med Airfryer. Uanset om det er til en spontan brunch, en hyggelig eftermiddag med børnene, eller bare fordi, er vores bageblandinger lige til at bage, når du har lyst.

Besøg vores Bageskole og få inspiration, opskrifter og en nem guide til at mestre Airfryer-bagning.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser

Der trækkes to vindere. Den første vinder af konkurrencen trækkes den 31. oktober 2024, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Den sidste vinder af konkurrencen trækkes 30. juni 2025. Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge videren. Præmien er en Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 3.000 kr. ( Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W (899 kt.)  + Valsemøllen produkter (2100 kr. fordelt over fire forsendelser)). Hverken airfryer eller Valsemøllen produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt Valsemøllens nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 17. juni 2024 til og med mandag d. 30. juni 2025.