Sådan gør du
- Tilsæt vand, gær og ahornsirup i en stor skål og bland grundigt.
- Lad blandingen stå i ca. 5 minutter.
- Tilsæt græskarpuré til gærblandingen og rør sammen.
- Tilsæt mel og salt, og ælt indtil dejen slipper skålens sider.
- Anbring dejen i en smurt skål, og lad den hæve i ca. 1,5 time eller indtil den er fordoblet i størrelse.
- Del dejen i 8 lige store stykker. Rul hver enkelt stykke til en kugle.
- Tag et langt stykke snor og placer bollen midt på snoren og pak den ind som en pakke 4 gange, indtil bollen er opdelt i 8 lige store stykker. Bind snoren øverst.
- Lad bollerne hæve igen i 30 minutter. Dejen puster ud omkring snoren og laver græskarformer.
- Forvarm ovnen til 170°C og bag bollerne i 15-20 minutter. Lad dine græskarboller køle af før du fjerner snoren.
Et godt tip: Hvis du gerne vil bage endnu mere med sæsons lækre græskar, så prøv også vores populære opskrift på en klassisk græskarkage. Og er målet i højere grad er at lave den perfekte halloween menu, så giv dig i kast med vores (u)hyggeligt nemme popcakes og de skræmmende heksefinger-småkager.