- Skær græskar i både, udhul for kerner og skær skrællen af. Riv græskarstykkerne groft på et rivejern.
- Pisk æg og sukker hvidt og luftigt. Smelt smør og rør det i dejen.
- Bland mel med krydderier i en anden skål. Sigt det ned i dejen og rør det sammen.
- Riv appelsinskal og tilsæt halvdelen af appelsinskallen til dejen. Gem resten til pynt.
- Kom saften fra en appelsin og revet græskar i dejen og vend det sammen.
- Hæld dejen i en smurt springform (ca. 22 cm i diameter) og bag kagen i en forvarmet ovn ved 185°C (varmluft. 175°C) i ca. 45 minutter.
- Lad kagen køle helt ned, inden den pyntes med glasur og appelsinskræl.
Opskrift
350 g groft revet hokkaido græskar eller alm. græskar
3 æg
220 g sukker
220 g smør
220 g Valsemøllen Økologisk Dansk Stenformalet Hvedemel
2 tsk. bagepulver
2 tsk. stødt kanel
1 tsk. ingefær
1 tsk. vaniljesukker
1 knivspids salt
1 økologisk appelsin
Glasur til pynt