Sådan gør du
Græskarkage
- Flæk græskarret, og fjern kerner og tråde.
- Skær græskarret i mindre stykker, og kog dem møre med lidt vand i ca. 15 minutter.
- Blend dem herefter til en cremet puré.
- Pisk sukker og smør lyst og luftigt.
- Tilsæt græskarpuré, og pisk det godt sammen.
- Pisk æggene i massen et ad gangen, og pisk godt mellem hvert æg.
- Sigt alle de tørre ingredienser i en skål, og vend det hele forsigtigt sammen.
- Hak chokolade og hasselnødder, og vend dem i dejen.
- Beklæd en kageform (vi bruger en på 20×30 cm) med bagepapir i bunden.
- Hæld dejen i formen og bag kagen ved 180 grader i 30-35 minutter.
- Lad kagen køle af i formen og pynt med ostecreme, når kagen er afkølet.
- Pynt til sidst med hasselnødder vendt i guldstøv.
Ostecreme
- Pisk smør og flormelis lyst og luftigt.
- Tilsæt flødeost, vaniljepasta og citronskal og -saft.
- Pisk kun lige akkurat, til den er ensartet.
- Hæld ostecremen i en sprøjtepose med en stor stjernetylle.
- Lav et gitterlåg med cremen.
Sådan laver du et gitterlåg med ostecreme:
- Start med at sætte en lang stav i den ene side af kagen.
- Sæt små buer på tværs af den stav, du lige har lavet.
- Spring hver anden bue over, så der dannes et lille mellemrum mellem hver bue.
- Fortsæt med at lave hver anden bue hen over hele den første stav.
- Fæstn nu en ny stav over afslutningen af alle de små, tværgående buer.
- Sæt igen buer over den lange stav, men modsat de første buer, således at anden række af små buer er ud for de mellemrum, der er på første stav.
- Fortsæt til hele kagen er dækket af gitterlåg.