Græskarstjerne – suppebrød

Prøv en lækker græskarstjerne med persillepesto som et smagfuldt og smukt suppebrød. server det til alverdens supper lige fra græskarsuppe, tomatsuppe og mange flere.

Når det begynder at blive koldere er suppe altid et hit. Lige fra de cremede, til de klare og dem der er spicy. Men til alle supper hører sig et lækkert suppebrød til! Denne græskarstjerne er ikke bare smuk den smager også vidunderligt, og skal nok imponere både familie og venner.

Opskriften er udviklet af Bodil på Muttionline – lidt grønnere, lidt nemmere og med smæk på smagen.

Se opskrift

Køkkentid
30 min.

Ventetid
8 - 12 t.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Opskrift

1 stor stjerne

Dejen

2½ dl mælk
10 g gær
1 æg (sammenpisket – delt i to)
175 g græskarmos
5 g salt
75 g olivenolie
500 g Valsemøllen ØKO Stenformalet Hvedemel

Pesto

1 dl olivenolie
1 fed hvidløg
1 stor dusk persille
1 dl revet parmesan
1/4 tsk. salt

Sådan gør du

Dej 

  1. Opløs gæren i mælken.
  2. Tilsæt det halve af det sammenpiskede æg – og de øvrige ingredienser. Hold lidt mel tilbage. Ælt det godt sammen. Dejen må ikke blive for fast.
  3. Dæk dejen til – og stil den køligt 8-12 timer.

Pesto 

  1. Skyl og tør persillen grundigt.
  2. Pil hvidløget og skær det i tynde skiver.
  3. Blend det hele sammen, til den er jævn.

Lav græskarstjerne

  1. Del dejen op i 4 lige store stykker.
  2. Tril dem runde, og rul dem ud til cirkler, ca. 25-27 cm i diameter.
  3. Læg en cirkel på bagepapir på en plade.
  4. Smør 1/3 af persillepestoen jævnt ud på den.
  5. Læg så lag af skiftevis dej og pesto, og slut af med den sidste dejcirkel – uden pesto øverst.
  6. Evt.: Hvis du ikke er tilfreds med faconen, så læg en stor tallerken over med bunden opad, og skær dejstablen til, så den bliver helt rund.
  7. Sæt nu et glas på hovedet lige midt i cirklen. Tryk glasset lidt ned, så det sætter et mærke.
  8. Tag en skarp kniv, og skær igennem alle 4 lag fra markeringen og ud – så du har 4 lige store stykker.
  9. Halver de 4, så du får 8.
  10. Halver de 8, så du får 16. De 16 baner bliver til 8 stjernespidser.
  11. Sno banerne 1 1/4 omgang rundt, væk fra hinanden. Saml enderne grundigt.Følg instruktionen til stjernen ovenfor. Lad den efterhæve en lille times tid, og tænd ovnen på 180 grader varmluft. Pensl stjernen med resten af det sammenpiskede æg.
  12. Bag stjernen i ca. 20 minutter, til den er smukt gylden. Lad den køle lidt af på en bagerist, før du serverer. Stjernen kan også lunes igen før spisetid, hvis det passer bedst.

Et godt tip: Spring koldhævningen over. Brug 30 g gær, og stil dejen lunt et par timer, til den er synligt hævet.

+

Vind en Casper Sobczyk Airfryer samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger 

til en samlet værdi af 3.000 kr.

Nu har du chancen for at hoppe med på trenden, og blive mester i at bage med Airfryer. Du kan nemlig vinde Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 3.000 kr.

Bag nemt med Airfryer

Selv i en travl hverdag er der intet som duften af hjemmebag, der hurtigt og nemt spreder sig i køkkenet. Med Valsemøllen bageblandinger kan du opleve magien ved at bage – med Airfryer. Uanset om det er til en spontan brunch, en hyggelig eftermiddag med børnene, eller bare fordi, er vores bageblandinger lige til at bage, når du har lyst.

Besøg vores Bageskole og få inspiration, opskrifter og en nem guide til at mestre Airfryer-bagning.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser

Der trækkes to vindere. Den første vinder af konkurrencen trækkes den 31. oktober 2024, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Den sidste vinder af konkurrencen trækkes 30. juni 2025. Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge videren. Præmien er en Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 3.000 kr. ( Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W (899 kt.)  + Valsemøllen produkter (2100 kr. fordelt over fire forsendelser)). Hverken airfryer eller Valsemøllen produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt Valsemøllens nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 17. juni 2024 til og med mandag d. 30. juni 2025.