Sådan gør du
Dej
- Opløs gæren i mælken.
- Tilsæt det halve af det sammenpiskede æg – og de øvrige ingredienser. Hold lidt mel tilbage. Ælt det godt sammen. Dejen må ikke blive for fast.
- Dæk dejen til – og stil den køligt 8-12 timer.
Pesto
- Skyl og tør persillen grundigt.
- Pil hvidløget og skær det i tynde skiver.
- Blend det hele sammen, til den er jævn.
Lav græskarstjerne
- Del dejen op i 4 lige store stykker.
- Tril dem runde, og rul dem ud til cirkler, ca. 25-27 cm i diameter.
- Læg en cirkel på bagepapir på en plade.
- Smør 1/3 af persillepestoen jævnt ud på den.
- Læg så lag af skiftevis dej og pesto, og slut af med den sidste dejcirkel – uden pesto øverst.
- Evt.: Hvis du ikke er tilfreds med faconen, så læg en stor tallerken over med bunden opad, og skær dejstablen til, så den bliver helt rund.
- Sæt nu et glas på hovedet lige midt i cirklen. Tryk glasset lidt ned, så det sætter et mærke.
- Tag en skarp kniv, og skær igennem alle 4 lag fra markeringen og ud – så du har 4 lige store stykker.
- Halver de 4, så du får 8.
- Halver de 8, så du får 16. De 16 baner bliver til 8 stjernespidser.
- Sno banerne 1 1/4 omgang rundt, væk fra hinanden. Saml enderne grundigt.Følg instruktionen til stjernen ovenfor. Lad den efterhæve en lille times tid, og tænd ovnen på 180 grader varmluft. Pensl stjernen med resten af det sammenpiskede æg.
- Bag stjernen i ca. 20 minutter, til den er smukt gylden. Lad den køle lidt af på en bagerist, før du serverer. Stjernen kan også lunes igen før spisetid, hvis det passer bedst.
Et godt tip: Spring koldhævningen over. Brug 30 g gær, og stil dejen lunt et par timer, til den er synligt hævet.