Sådan gør du
- Skyld asparges og knæk bunden af, hvor aspargesen har dens naturlige knæk.
- Varm en pande op med olie eller smør – gerne en grillpande.
- Steg asparges ved høj varme i 4-5 minutter, til de har taget farve. De skal stadig have lidt bid.
- Drys dem med lidt salt, peber og citronsaft.
- Varm en anden pande op og rist hampefrø i 5 minutter på en tør pande, til de har taget farve.
- Smag evt. på dem undervejs – de får en dejlig ’nøddesmag’.
- Bring en lille gryde til lige under kogepunktet. Tilsæt 1 tsk salt og 1 tsk vineddike.
- Bring vandet i bevægelse i samme retning, med et piskeris.
- Slå æggene ud i vandet og lad det simre i 2-3 minutter (vandet må ikke koge).
- Tag æg op og lad dem dryppe af på papir.
- Anret grillede asparges i bunden af et fad. Top med pocheret æg og ristede hampefrø.
- Drys med flagesalt.