Sådan gør du
Aftenen før
- Rør gær, øl og vand sammen i en skål
- Rør kold havregrød, sirup, kerner, frø og tranebær i massen, og dernæst mel og salt
- Rør sammen indtil dejen netop er samlet.
- Kom skålen i køleskabet i 8-24 timer under et låg.
Om morgenen
- Opvarm ovnen på 225 grader varmluft med en bageplade i midten og en dyb bradepande i bunden.
- Form bollerne vha. 2 skeer, som du løbende dypper i vand. Kom bollerne over på et stykke bagepapir løbende.
- Hiv bagepapiret med bollerne over på den varme bageplade, og placer den midt i ovnen. Kom 2 dl vand i bunden af ovnen (i bradepanden), så der dannes damp.
- Bag bollerne i 13-15 minutter indtil de er sprøde, gyldne og lyder hule, når du banker på dem.
- Lad dine grødboller med rug køle på en bagerist inden de spises lune.
Et godt tip: Hvis du vil lave dine grødboller med rug til en sød snack, kan du også skifte tranebærene ud med chokolade. Så har du nogle grove chokoladeboller, der er søde og mættende.