Grødboller med rug

Grødboller med rug er en super lækker bolle, da grøden giver den helt rigtige saftigthed. Disse grødboller er med rug, kerner og tranebær, der giver en god og sød smag.

De lækreste grødboller med rug. Perfekt til at give dig en god start på dagen på morgenbordet. Bollerne er nemme at bage, og koldhævningen giver brødet ekstra smag, som er svær at modstå. De grove boller er også en perfekt snack eller i madpakken.

Se opskrift
grødboller med rug

Køkkentid
20 min.

Ventetid
8-12 t.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Grødboller med rug: 4 ud af 5 baseret på 8 anmeldelser

Sådan gør du

Aftenen før

  1. Rør gær, øl og vand sammen i en skål
  2. Rør kold havregrød, sirup, kerner, frø og tranebær i massen, og dernæst mel og salt
  3. Rør sammen indtil dejen netop er samlet.
  4. Kom skålen i køleskabet i 8-24 timer under et låg.

Om morgenen

  1. Opvarm ovnen på 225 grader varmluft med en bageplade i midten og en dyb bradepande i bunden.
  2. Form bollerne vha. 2 skeer, som du løbende dypper i vand. Kom bollerne over på et stykke bagepapir løbende.
  3. Hiv bagepapiret med bollerne over på den varme bageplade, og placer den midt i ovnen. Kom 2 dl vand i bunden af ovnen (i bradepanden), så der dannes damp.
  4. Bag bollerne i 13-15 minutter indtil de er sprøde, gyldne og lyder hule, når du banker på dem.
  5. Lad dine grødboller med rug køle på en bagerist inden de spises lune.

Et godt tip: Hvis du vil lave dine grødboller med rug til en sød snack, kan du også skifte tranebærene ud med chokolade. Så har du nogle grove chokoladeboller, der er søde og mættende.

 

 

+

Vind en Casper Sobczyk Airfryer samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger 

til en samlet værdi af 3.000 kr.

Nu har du chancen for at hoppe med på trenden, og blive mester i at bage med Airfryer. Du kan nemlig vinde Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 3.000 kr.

Bag nemt med Airfryer

Selv i en travl hverdag er der intet som duften af hjemmebag, der hurtigt og nemt spreder sig i køkkenet. Med Valsemøllen bageblandinger kan du opleve magien ved at bage – med Airfryer. Uanset om det er til en spontan brunch, en hyggelig eftermiddag med børnene, eller bare fordi, er vores bageblandinger lige til at bage, når du har lyst.

Besøg vores Bageskole og få inspiration, opskrifter og en nem guide til at mestre Airfryer-bagning.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser

Der trækkes to vindere. Den første vinder af konkurrencen trækkes den 31. oktober 2024, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Den sidste vinder af konkurrencen trækkes 30. juni 2025. Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge videren. Præmien er en Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 3.000 kr. ( Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W (899 kt.)  + Valsemøllen produkter (2100 kr. fordelt over fire forsendelser)). Hverken airfryer eller Valsemøllen produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt Valsemøllens nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 17. juni 2024 til og med mandag d. 30. juni 2025.