Sådan gør du
Æggemasse
- Alle ingredienser piskes godt sammen. Sæt til side til bunden og grøntsagerne er klar
Tærtebund
- Kom mel, smør og salt i en foodprocessor og blend til det har en ”savsmuldslignende” konsistens.
- Tilsæt vand ind til massen samler sig. Dejen må kun lige samle sig.
- Pak dejen ind i husholdningsfilm, og læg den på køl i 45 min.
- Rul dejen tyndt ud, så det passer med en springform på 32 cm. Skær kanterne til, så tærten er pæn – gem evt. denne overskydende dej på frost.
- Bag bunden i ca. 15-20 min. på 160°C varmluft.
Stegte grøntsager
- Rengør dine grøntsager og snit dem efter ønsket form/størrelse.
- Læg dem i et fad, drys med lidt olivenolie og bag dem i ovnen sammen med tærtebunden.
- Lad dem kort afkøle og vend dem derefter med din urteolie og 1 spsk salt.
- Kom dem ned i din forbagte tærtebund og hæld æggemassen over.
- Bag tærten i 50-55 min på 160°C til æggemassen har sat sig.
- Lad den afkøle en smule før du skærer. Velbekomme.
Et godt tip: Har du en rest ost liggende, kan du sagten blande den i tærte eller putte det oven på. Det giver lige tærten et ekstra twist. Og skal det gå lidt hurtigt, kan du sagtens bruge Valsemøllens Grov Tærtedej Bageblanding. Så er tærtebunden hurtigt klar.