Sådan gør du
- Bland posens indhold med Valsemøllen tørgær i en skål og tilsæt vand.
- Ælt dejen i 5-10 minutter med hænderne eller i en røremaskine ved mellemste hastighed.
- Riv grøntsagerne og tilsæt dem sammen med gurkemeje til bolledejen, ælt det sammen.
- Lad dejen hæve tildækket i ca. ½ time.
- Form grovbollerne som store sandwichboller eller mindre gnaveboller.
- Læg dem på en bageplade med bagepapir, og lad bollerne efterhæve tildækket i ca. ½ time.
- Pensl med æg og drys med solsikkekerner
- Bag bollerne ved 220˚C (varmluft 200 °C) i ca. 10-20 minutter, alt efter hvor store bollerne er formet
Et godt tip: Har du ikke en Valsemøllen Grovboller Bageblanding ved hånden, kan du lave lækre boller med grøntsager med en bløddej fra bunden, få opskriften her.