- Kerner koges i 2 dl vand i 2-3 min. og afkøles i ca. 15 min. til ca. 30 grader.
- Gæren udrøres i den tempererede kærnemælk (ca. 25°C).
- De kogte kerner og de øvrige ingredienser tilsættes, dog tilbageholdes 10% af hvedemelet. Dejen æltes (mindst 5 min.), og yderligere hvedemel tilsættes efter behov (dejen skal klæbe en smule til hænder og bord).
- Lad dejen hæve tildækket i ca. 30 min. ved stuetemperatur.
- Dejen hæves tildækket i ca. 30 min. ved stuetemperatur.
- Herefter slås luften ud af dejen og 4 baguetter formes.
- Baguetterne efterhæver tildækket på en bageplade med bagepapir i ca. 30 min. ved stuetemperatur.
- Baguetterne ridses og pensles med mælk eller vand.
- Bages i en forvarmet ovn i ca. 20-25 min. ved 220°C (varmeluft = 200°C).
Opskrift
- 70 g Valsemøllen Skårne Rugkerner
- 70 g Valsemøllen Knækkede hvedekerner
- 2 dl. vand (til kogning af kerner)
- 25 g gær
- 5 dl økologisk kærnemælk
- 1000 g Valsemøllen Økologisk Dansk Stenformalet Hvedemel
- 2 tsk. salt