Sådan gør du
- Lun mælken (ca. 30°C) og opløs gæren heri.
- Tilsæt æg, blødt smør, sukker, salt og havregryn.
- Kom melet i lidt ad gangen og ælt dejen godt igennem til dejen er blank og lind, hold evt. lidt af melet tilbage.
- Lad dejen hæve tildækket i 30 minutter. et lunt sted.
- Del dejen i 20 lige store stykker, og form dem til boller.
- Sæt bollerne på en bageplade med bagepapir og tryk bollerne flade, så de er 2 cm i højden.
- Lad bollerne hæve tildækket på et lunt sted i 30 minutter eller til dobbelt størrelse.
- Pensl bollerne med æg eller vand og drys med havregryn eller blandede frø.
- Bag bollerne i en forvarmet 220°C (200°C i varmluftsovn) i ca. 9-12 minutter, eller til bollerne er gyldne.
- Lad bollerne køle af på en rist.
Et godt tip: Er du på udkig efter de perfekte burgerboller? Lige meget om de skal være grove, bløde eller glutenfri, så har vi samlet en masse gode opskrifter på burgerboller her.