Grove sandwichboller

Hjemmelavet lækre grove sandwichboller er perfekte til en lækker frokost, som du og dine gæster vil elske.

Mangler du inspiration til en lækker frokost? Prøv en grov sandwichbolle og fyld den med fx feta-hummus, grønt og tynde skiver af rødbede. det giver en sandwich med masser af smag. Bollerne er bagt med poolish, der er en form for våd fordej, ligesom du kender surdej. Forskellen er dog, at du stadig skal bruge gær med en poolish, selvom den hjælper på dejens aktivitet. Du derfor nogle dejligt luftige sandwichboller.

Se opskrift

Køkkentid
20 min.

Ventetid
14 timer


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Grove sandwichboller: 3 ud af 5 baseret på 13 anmeldelser

Opskrift

10 boller

Poolish
5 g gær
3 dl vand
300 g Valsemøllen Hvedemel

Dej
Den færdige poolish
20 g gær
4 dl vand
300 g Valsemøllen Hvid Hvede, Fuldkornsmel
300 g Valsemøllen Grahamsmel
100 g blandede Valsemøllen frø og kerner (eksempelvis solsikkekerner, hørfrø, sesam og hampefrø)
2 tsk. salt
1 æg til pensling
Ekstra frø og kerner til drys

I øvrigt
Grøn salat
Rødbede
Feta-hummus el. almindelig hummus

Sådan gør du

Sandwichboller

  1. Poolish: rør gær, vand og hvedemel sammen til en tyk masse og lad den udvikle sig i ca. 12 timer eller natten over.
  2. Rør den færdige poolish ud i vand sammen med gær.
  3. Rør frø, kerner, grahamsmel og salt i blandingen.
  4. Rør hvid fuldkornshvedemel i, men hold ca. 1/3 tilbage.
  5. Ælten dejen grundigt og tilfør eventuelt resten af den hvide fuldkornshvedemel.
  6. Lad dejen hæve lunt i 2 timer.
  7. Tænd ovnen på 225°C og sæt en bageplade ind.
  8. Del dejen i 10 stykker og form til boller (vær nænsom, så ikke al luften presses ud af dejen), og sæt dem på et stykke bagepapir.
  9. Pensl med sammenpisket æg og drys med frø og kerner.
  10. Træk bagepapiret over på den varme bageplade og bag sandwichbollerne i 12-15 minutter.

Serveringsforslag
Når bollerne er kølet helt ned kan de smøres med feta-hummus og lægges sammen med salat og rå rødbede.

 

+

Vind en Casper Sobczyk Airfryer samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger 

til en samlet værdi af 3.000 kr.

Nu har du chancen for at hoppe med på trenden, og blive mester i at bage med Airfryer. Du kan nemlig vinde Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 3.000 kr.

Bag nemt med Airfryer

Selv i en travl hverdag er der intet som duften af hjemmebag, der hurtigt og nemt spreder sig i køkkenet. Med Valsemøllen bageblandinger kan du opleve magien ved at bage – med Airfryer. Uanset om det er til en spontan brunch, en hyggelig eftermiddag med børnene, eller bare fordi, er vores bageblandinger lige til at bage, når du har lyst.

Besøg vores Bageskole og få inspiration, opskrifter og en nem guide til at mestre Airfryer-bagning.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser

Der trækkes to vindere. Den første vinder af konkurrencen trækkes den 31. oktober 2024, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Den sidste vinder af konkurrencen trækkes 30. juni 2025. Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge videren. Præmien er en Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 3.000 kr. ( Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W (899 kt.)  + Valsemøllen produkter (2100 kr. fordelt over fire forsendelser)). Hverken airfryer eller Valsemøllen produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt Valsemøllens nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 17. juni 2024 til og med mandag d. 30. juni 2025.