Sådan gør du
Sandwichboller
- Poolish: rør gær, vand og hvedemel sammen til en tyk masse og lad den udvikle sig i ca. 12 timer eller natten over.
- Rør den færdige poolish ud i vand sammen med gær.
- Rør frø, kerner, grahamsmel og salt i blandingen.
- Rør hvid fuldkornshvedemel i, men hold ca. 1/3 tilbage.
- Ælten dejen grundigt og tilfør eventuelt resten af den hvide fuldkornshvedemel.
- Lad dejen hæve lunt i 2 timer.
- Tænd ovnen på 225°C og sæt en bageplade ind.
- Del dejen i 10 stykker og form til boller (vær nænsom, så ikke al luften presses ud af dejen), og sæt dem på et stykke bagepapir.
- Pensl med sammenpisket æg og drys med frø og kerner.
- Træk bagepapiret over på den varme bageplade og bag sandwichbollerne i 12-15 minutter.
Serveringsforslag
Når bollerne er kølet helt ned kan de smøres med feta-hummus og lægges sammen med salat og rå rødbede.