- Tag en stor skål, og opløs gæren koldt vand.
- Tilsæt herefter resten af ingredienserne og rør det godtog grundigt igennem,
- Kom film over skålen, og lad skålen stå på køkkenbordet i 10-12 timer.
- Hæld dejen ud på et meldrysset bord (dejen er meget løs). Fold dejen som en pude og forsøg på den måde at opbygge spænding i dejen, kom dejen i en smurt skål (brug olie) og lad dejen hæve lunt og tildækket, i 2 timer.
- Forvarm ovnen til 250 grader (varmluft 225 grader). Sæt en gryde ind i ovnen ½ time før brødet er færdig hævet,
- Strø lidt mel i gryden og hæld forsigtigt dejen ned i den varme gryde. Sæt låg på og sæt det ind nederst i ovnen.
- Efter 30 min. skrues ovnen ned på 225 grader(varmluft 200 grader) og låget tages af og bages yderligere uden låg i ca. 15 min.
- Tag gryden ud og vend brødet ud på en rist og lad det afkøle.
Opskrift
- 5 dl vand
- 10 gram gær
- 2 tsk. salt
- 1 tsk. honning
- 1 dl Valsemøllen speltmel, sigtet
- 1 dl Valsemøllen speltmel, fuldkorn
- 8 dl Valsemøllen Manitoba hvedemel eller Valsemøllen alm. hvedemel